Scroll Top
Logo Nationale Sportweek

Welkom bij Scoutingvereniging Johannes Post Groep Assen, waar avontuur en sport samenkomen! Wij zijn bij dat we mee doen aan de Nationale Sportweek 2023, met als thema: ‘Sport geeft je een boost’. Deze inspirerende week vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2023 en belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor jong en oud.

Bij ons is het aanbod gericht op deelnemen aan de jeugdspeltakken. Wij zijn een scoutinggroep voor jongens in Assen, met zo’n 80 jeugdleden. We hebben vier groepen (in scoutingtaal: speltakken): de bevers (5 t/m 7 jaar),  de welpen (7 t/m 11 jaar), verkenners (11 t/m 15 jaar) en rowans (15 t/m 18 jaar).  Bij alle speltakken is er plaats voor nieuwe leden. Kijk gerust eens op de pagina van desbetreffende speltak voor meer informatie.

Elke speltak heeft activiteiten die bij de eigen leeftijd past. Variërend van vuur stoken en primitief koken, tot grote spellen in het bos als levend stratego en douane smokkelaar. Maar we gaan ook vaak zelf bouwwerken maken van hout en touw zoals vlotten en katapulten. Elke zaterdag is anders en scouting verveelt nooit!

Tijdens de Nationale Sportweek wordt onze gemeente Assen omgetoverd tot een ware sportstad, waar sportieve activiteiten, clinics en demonstraties elkaar in hoog tempo opvolgen. De kracht van sport staat centraal, en wij zijn trots om als Scoutingvereniging deel uit te maken van deze enthousiaste beweging.

Op de website van de organisatie, https://www.assensportstad.nl/, vind je het complete programma van alle activiteiten die gedurende de Nationale Sportweek in Assen worden georganiseerd. Van spannende outdoor uitdagingen tot verfrissende zwemsessies, van teamcompetities tot individuele prestaties, je zult versteld staan van de diversiteit aan mogelijkheden.

En als je tijdens de Nationale Sportweek geïnspireerd raakt om meer uitdaging en avontuur op te zoeken, waarom zou je dan niet overwegen om lid te worden van onze scoutingvereniging? Je kunt direct deelnemen of meer informatie krijgen door een bericht te sturen naar secretaris@johannespostgroep.nl. Bovendien bieden we je de mogelijkheid om drie keer kosteloos te komen kijken, zodat je kunt ervaren of scouting bij jou past.

Als scoutingvereniging geloven we sterk in de positieve invloed van sport op persoonlijke ontwikkeling, teamgeest en gezondheid. Daarom zijn we verheugd om samen met jou deze week vol sportieve hoogtepunten te beleven. Onze enthousiaste leden en leiding staan klaar om je te verwelkomen, je te inspireren en je aan te moedigen om het beste uit jezelf te halen.

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen tijdens de Nationale Sportweek 2023 in Assen!

Wanneer: Vrijdag 16 t/m zondag 25 september 2023
Waar: Diverse locaties in de gemeente Assen
Thema: Sport geeft je een boost

Voor het volledige programma en meer informatie, bezoek https://www.assensportstad.nl/ en laat je inspireren door alles wat de Nationale Sportweek te bieden heeft.

Wil je meer informatie of overweeg je lid te worden bij onze scoutingvereniging? Stuur dan een e-mail naar secretaris@johannespostgroep.nl Kom drie keer kosteloos mee doen!

Tot dan, sportieve groeten van Scoutingvereniging Johannes Post Groep Assen

Gerelateerde berichten