Scroll Top

Bevers

Over de bevers

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Om de week worden we meegenomen door een bewoner van ‘Hotsjietonia’ die ons dingen laat zien, beleven en ervaren. Samen met de bewoners van Hotsetonia en de andere Bevers maak je kennis met de eerste basis vaardigheden van scouting. Dit varieert van lekker buiten spelen in het bos, het bakken van je eigen broodje boven het vuur tot creatief bezig zijn met je handen.

De bevers hebben elke zaterdag opkomst van 14:00-16:00.

Bij de bevers spelen we in het thema ‘Hotsjietonia’

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven.

De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.

Voor je ouders
Bij de Bevers staat samen spelen centraal en is er veel aandacht voor de algemene ontwikkeling van het jonge kind. Bij de Bevers leren ze spelenderwijs en met plezier de basis vaardigheden en principes van scouting. Waar ze zowel tijdens als naast scouting hun voordeel mee kunnen doen. Zo zullen ze onder andere in aanraking komen met eenvoudige tocht- en knooptechnieken, samenwerkingsspellen in het bos en het stoerdere klim- en klauterwerk.
Bever belofte
‘Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te delen en samen te spelen.’
Bever wet
‘Ik ben een bever. Wat bevers doen, doen we samen’.
De beverwet wordt tijdens de opening door alle bevers tegelijk opgezegd danwel geroepen.
Lid worden?
Voor informatie over het lidmaatschap, zoals de hoogte van de contributie en hoe je lid wordt, klik hier. Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Leidingteam
WhatsApp Image 2024-06-01 at 17.01.44 (2)
Melanie
WhatsApp Image 2024-06-01 at 17.01.44
Nathan
Teamleider
WhatsApp Image 2024-06-01 at 17.01.44 (1)
Roan
Dirk-jan