Scroll Top

Rowans

over de rowans

De Rowans zijn de oudste jeugdleden van de JPG. Het is een groep van 15-18 jaar oud. De rowans van de JPG zijn jongens in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Wij hebben (bijna) elke zaterdagmiddag opkomst van 14.00 t/m 17.00 uur in of bij ons troepgebouw aan de Houtlaan in Assen.

De rowans zorgen voor hun eigen programma, dat kan van alles zijn. Van leuke spelletjes tot en met het bouwen van toffe grote objecten. De begeleiding is op de achtergrond aanwezig. De Rowans zijn dus zelf verantwoordelijk dat ze samen een leuke tijd hebben. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Rowans? Volg ons op facebook! Wil je een keer komen kijken of informatie over het lidmaatschap of de contributie? Leuk! Klik hier.

De rowangroep
Om alles in goede banen te leiden hebben de rowans een taakverdeling. Er is een bestuur van voorzitter, secretaris en penningmeester, maar ook taken als materiaalbeheer, ‘hoofd interne dienst’ (HID) en een baantjes-man. Vaak worden deze rollen gevuld door de meer ervaren rowans, maar worden ze bijgestaan door een eerste jaars zodat die het later over kan nemen.
Kampen en klussen

De Rowans gaan een aantal keren per jaar op kamp naar bijvoorbeeld HIT, NPK, ExAct en op zomerkamp. De kampen worden door de jeugdleden zelf voorbereid. Daarbij krijgen de rowans hulp van de begeleiding. Om de kosten voor (zomer)kampen zo laag mogelijk te houden doen we regelmatig klussen.

Om op zomerkamp te kunnen gaan doen wij klussen. Daar vragen wij een kleine vergoeding voor. Heeft u voor ons een klus? In Assen of rond Assen willen we deze graag aannemen. Het maakt voor ons niet echt uit of het een grote of een kleine klus is. ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds of de hele dag… Of meerdere dagen. Op deze manier kunnen de rowans op zomerkamp naar het buitenland en daar toffe activiteiten doen!

Voorbeelden van klussen zijn:
  • Opbouwen, assisteren tijdens en afbreken van het Bevrijdingsfestival
  • Tenten opzetten op een camping
  • Grote tuinklussen bij particulieren
de rowan bereidsverklaring

De Rowanbereidsverklaring wordt opgezegd tijdens de opening en sluiting en iedere Rowan wordt geacht deze te kennen.

“Met behulp van god wil ik als rowan samen met de anderen de wereld om mij heen ontdekken en meer leefbaarder maken. Met de inzet van mijn mogelijkheden en eerbied voor alles wat leeft wil ik de kansen die ik krijg benutten. Ik probeer zo goed mogelijk omgaan met de middelen die mij ter beschikking staan en ik respecteer mijzelf en de anderen.”

Rowanbegeleiding

De rowanbegeleiding heeft de taak om Rowans te begeleiden tijdens het uitvoeren van hun programma’s en activiteiten. De focus ligt daarbij op de persoonlijke ontwikkeling van de Rowans en uiteraard ook gewoon plezier maken.

Fouten maken hoort bij de persoonlijke ontwikkeling. De rowanbegeleiding neemt het ene moment wat meer afstand en zal op het andere moment meer ‘sturen’.

Bekijk hieronder wie er momenteel rowanbegeleiding zijn. Wil je contact opnemen met de begeleiding? Kijk dan op onze contactenpagina.

IMG_9530
Henk-jan
IMG_9531
Feie
IMG_9532
Rutger
IMG_9533
Kevin