Scroll Top

Kom mee doen!

Doe mee met de Johannes Post Groep en laat je uitdagen!
Wil jij ook avonturen beleven bij onze scoutinggroep? Kom dan eens meedoen op zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur aan de Houtlaan 107 in Assen. Wij zijn een scoutinggroep voor jongens in Assen, met zo’n 80 jeugdleden. We hebben vier groepen (in scoutingtaal: speltakken): de bevers (5 t/m 7 jaar),  de welpen (7 t/m 11 jaar), verkenners (11 t/m 15 jaar) en rowans (15 t/m 18 jaar).  Bij alle speltakken is er plaats voor nieuwe leden. Kijk gerust eens op de pagina van desbetreffende speltak voor meer informatie.
Elke speltak heeft activiteiten die bij de eigen leeftijd past. Variërend van vuur stoken en primitief koken, tot grote spellen in het bos als levend stratego en douane smokkelaar. Maar we gaan ook vaak zelf bouwwerken maken van hout en touw zoals vlotten en katapulten. Elke zaterdag is anders en scouting verveelt nooit!
Een keertje meedoen, leuk!
Wat leuk dat je wil komen kijken bij onze groep! Je bent van harte welkom en je kan (bijna altijd) direct meedoen. We vinden het fijn als je vantevoren even belt of een berichtje stuurt naar de groepssecretaris. Ook is het handig om rond half twee naar het clubgebouw te komen, zodat we voordat de opkomst begint, even kennis kunnen maken met jou en je ouders/verzorgers.

Handig om mee te nemen:
  • Oude kleren / kleren die vies mogen worden
  • Oude schoenen / schoenen die vies mogen worden
  • Je goede humeur! 😉
Scouting
Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.
Ons clubgebouw
Scouting Johannes Post Groep heeft zijn gebouw in Assen aan Houtlaan 107 in het Amelterbos. Rond het gebouw hebben wij eindeloze bossen en heidevelden (Kampsheide en Balloërveld) waar wij het spel “scouting” spelen. In het scoutinggebouw heeft elk groep zijn eigen ruimte en heeft ook de Anthonie van Diemenstam (scouts van 18 jaar en ouder) zijn eigen ruimte.
Wat kost dat eigenlijk en wanneer moet ik me inschrijven?
Je mag eerst drie keer vrijblijvend komen kijken. Daarna moet je je inschrijven. Omdat scouting voor iedereen toegankelijk moet zijn, proberen wij de contributiekosten zo laag mogelijk te houden. Het huidige contributiebedrag vind u hier. Voor de kampen wordt een apart bedrag gevraagd, afhankelijk van het soort kamp. De kosten van het uniform, met alles er op en er aan, zijn rond de € 50,00. We zijn ook aangemeld voor meedoenregelingen in de gemeenten AA & Hunze, Assen en Tynaarlo. Een regeling voor gezinnen met een laag inkomen. Deze premie wordt verstrekt door een tegoed in de meedoenwebshop van Werkplein Drentsche Aa.
Meer weten?
Je kunt bellen of mailen  met onze groepssecretaris, of verder kijken op onze website.