De bevers gaan elke zaterdag op avontuur in het dorp Hotsjietonia. En daar is van alles te beleven met die gekke bewoners. Ze hebben allemaal andere interesses. Zo is Professor Plof gek op proefjes doen, gaat Rebbel graag het bos in en houdt Sterre Stroom van water. Hieronder stellen we alle inwoners even aan je voor.

De bewoners wonen in allemaal verschillende huisjes in het dorp ‘Hotsjietonia’. Zo wonen Sterre en Stef Stroom in de woonboot en zit Bas Bos samen met Rebbel in een huis in het bos.

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.