Scroll Top

De langverwachte Wereld Jamboree in Zuid-Korea, een mondiaal evenement dat duizenden scouts van over de hele wereld samenbrengt, werd helaas ontruimd vanwege een onverwachte en krachtige storm. De droom van vele scouts werd abrupt onderbroken toen de organisatoren de beslissing moesten nemen om de veiligheid van de deelnemers voorop te stellen.

Vanuit Scouting Johannes Post Groep Assen zijn er na veel voorbereidingen vier scouts afgereisd naar de Wereld Jamboree. De vertegenwoordiging bestaat uit Emil, Kai, Ernst-Jan en Laurens. Ze zitten bij de speltakken verkenners en rowans Hun voorbereidingen bestonden uit diverse activiteiten zoals voorbereidingskampen en natuurlijk het verzamelen van het benodigde inschrijfgeld.

De storm dwong de scouts om hun tenten te verlaten en zich naar veiligere gebieden te haasten. De regen en wind brachten niet alleen materiële schade aan de infrastructuur, maar zorgden ook voor risicovolle situaties voor deelnemers en vrijwilligers. Ondanks de teleurstelling en het ongemak dat dit met zich meebracht, lieten de scouts zien hoe veerkrachtig en vastberaden ze waren, waarbij ze snel en georganiseerd reageerden op de noodsituatie.

Terwijl de storm buiten raasde, kwamen scouts samen in schuilplaatsen en alternatieve locaties. De geest van saamhorigheid en positiviteit die inherent is aan scouting, scheen door, zelfs in deze uitdagende tijden. Met liedjes, verhalen en gedeelde ervaringen maakten ze het beste van de situatie, en lieten ze zien dat de banden die tijdens dit evenement werden gesmeed, vele malen sterker waren dan de krachten van de natuur.

Terwijl we deze dappere jongeren aanmoedigen om vol te houden en te blijven glimlachen, sturen we onze beste wensen en steun naar de scouts die zijn getroffen door deze onvoorziene gebeurtenis. Hun vastberadenheid en veerkracht zijn bewonderenswaardig en inspirerend voor ons allemaal. We hopen dat de storm snel af neemt, zodat de scouts kunnen blijven genieten van het internationale samenzijn, nieuwe vriendschappen en onschatbare leerervaringen.

Meer lezen? Lees ook dit artikel van RTV Drenthe over dit onderwerp: Extreem weer in Zuid-Korea schopt scoutingdroomreis van Lucas (16) uit Diever in de war – RTV Drenthe

Gerelateerde berichten