Scroll Top
onbekend
Alweer voor de zeventiende keer zal op zondag 16 April de Century PAGrally weer van start gaan. Maar voor het eerst zal de startvlag gezwaaid worden in Groningen, de hoofdvestigingsplaats van sponsor Century Autogroep maar de finish blijft traditiegetrouw in Assen.
Stichting pagtIVITEITEN
De stichting Pagtiviteiten organiseert o.a. de jaarlijkse PAGrally om hiermee geld bijeen te brengen voor hun scouting ondersteuningsfonds. Deze stichting is een onderdeel van het Post Anthoniaans Geno(o)tschap, kortweg PAG. Dit geno(o)tschap bestaat uit meer dan 40 oud leden en leden van verschillende Scoutinggroepen uit de regio en heeft zich ten doel gesteld, te zorgen dat de Scouts van nu net zo’n fijne tijd mogen beleven als dat deze leden zelf hebben genoten van de tijd dat zij actief waren binnen Scouting. In de loop van de jaren heeft deze stichting aan scoutinggroepen al diverse tenten en ander kampeermateriaal kunnen schenken en ook heeft ze bij kunnen dragen aan een nieuw dak van een scoutinggebouw in Slochteren.
Scouting Nederland is de grootste georganiseerde jeugdvereniging in Nederland en telt in meer dan 110.000 leden verdeeld over een kleine 1000 scoutinggroepen in den lande. Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen lid van Scouting. Het merendeel van deze scoutinggroepen draaien zonder gemeentelijke of provinciale subsidies maar bieden de kinderen wekelijks het scoutingspel aan, veelal midden in een natuur. De stichting Pagtiviteiten helpt ze daarbij financieel een handje.
dE PAGRALLY
De PAGrally is een regelmatigheidsrit voor klassieke auto’s, oldtimers en sportauto’s ongeacht de leeftijd van de voertuigen voor het goede doel. De route wordt aangegeven met het zogenaamde bolletje pijltje systeem en is zeer geschikt voor beginners, al hebben gevorderde rijders nog steeds de uitdaging het traject foutloos te rijden. Het heeft de naam van een rally, maar is eigenlijk een regelmatigheidsrit waar tussen een aantal navigatiepunten met een gemiddelde snelheid gereden dient te worden. Op de route zijn bordjes met letters in de berm geplaatst die de deelnemers onderweg dienen op te schrijven. Wie de meeste letters en de minste strafpunten verzamelt wordt de winnaar.  Maar de deelnemers kunnen er ook voor kiezen om gewoon lekker de toertocht over dezelfde route als de rally te rijden zonder zich druk te maken over bordjes met letters en lekker genieten van de Drentse en Groningse landweggetjes door de natuur die beide provincies zo rijk is.
dE 17E EDITIE
Deze zeventiende editie van de PAGrally gaat dit jaar op 16 April van start. Vanaf 10:30 uur zal de eerste auto over de startlijn rijden bij het VW centrum aan de Bornholmweg 29 in Groningen voor een mooie tocht door provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe. Natuurlijk zijn ook toeschouwers zijn van harte welkom bij een van de andere sponsoren namelijk de Sligro,  in Assen aan de industrieweg 32 om de deelnemers bij de finish halfweg de middag te verwelkomen.
Deelname staat open voor bezitters van klassieke auto’s ongeacht het bouwjaar, aanmelden voor de rally / toertocht kan via de website www.pagrally.nl

Een opmerking achterlaten