Scroll Top
IMG-20190720-WA0088-kopie (Demo)

Beste leden/ouders/verzorgers,

De Johannes Post Groep is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het meest zichtbaar zijn de leidinggevenden die wekelijks de programma’s organiseren voor de jeugdleden, maar daarnaast is (minder zichtbaar) een groep vrijwilligers actief ter ondersteuning van die wekelijkse opkomsten: van het bestellen van insignes tot het begeleiden van de leiding. Voor beide groepen zijn we op zoek naar versterking!

Wij begrijpen dat niet iedereen wekelijks tijd over heeft. Daarom hebben we hieronder verschillende functies en taken beschreven die veelal een beperkte inspanning vragen. Vele handen maken licht werk en bovendien houd je er zelf nog leuke contacten en een voldaan gevoel aan over ook (hopen we).

Zie je iets wat bij je past? Laat het ons zo snel mogelijk weten! Weet je eventueel een andere geschikte kandidaat? Ook dat horen we graag.

Groepspenningmeester

Ben je een echte geldwolf? Als penningmeester van de vereniging kan jij het verschil maken! Je maakt deel uit van het groepsbestuur (5 in totaal) en bent verantwoordelijk voor de jaarlijkse begroting en afrekening, je beheert de bankrekening(en), je int de contributie en geeft richting aan het financieel beleid. Deze functie vergt ongeveer 10 uur per maand. Angelique Pfeiffer, onze huidige penningmeester, wil haar taken op korte termijn overdragen. We zullen voldoende tijd besteden aan het inwerken.

Stichtingspenningmeester

Je bent penningmeester van het bestuur van de beheersstichting van de Johannes Post Groep. Als penningmeester vertaal je het beleid van de stichting in geld en ben je verantwoordelijk voor de financiën. Je maakt deel uit van het stichtingsbestuur (5 in totaal). Deze functie vergt ongeveer 3 uur per maand.

Secretaris stichting

Secretaris van de beheerstichting van de Johannes Post Groep is zeker geen zware functie, dat kan ook niet want daar is de Johannes Post Groep een veel te gezellige groep voor. Dat neemt niet weg dat het juist heel belangrijk is om als Stichtingsbestuur serieus te werk te gaan. Hoe meer wij onze taak als beheerder van het kapitaal en materiaal en als adviseur van de Groep serieus nemen, des te meer kunnen de jeugdleden veilig en zorgeloos uit hun bol gaan. Het leuke is dan ook de balans te vinden tussen enerzijds een veilige en betrouwbare situatie na te streven en anderzijds ruimte te creëren om maximaal te ontdekken en uit te proberen. Zo staat het niet in de statuten maar zo staat het wel in ons achterhoofd…

Groepsbegeleider/praktijkbegeleider

Je bent in een team van 2 a 3 groepsbegeleiders de begeleider van tussen de 15 en 20 vrijwilligers die zich inzetten voor de activiteiten van de Johannes Post Groep. Als groepsbegeleider ben je goed op de hoogte wat er onder de vrijwilligers leeft. Je maakt het verschil voor onze vrijwilligers! 1 van de belangrijkste taken is het coachen van leidingteams om het gewenste kwaliteitsniveau te realiseren.

Vertrouwenspersoon

Sociale veiligheid is niet meer weg te deken bij een scoutingorganisatie. De JPG volgt daarin de richtlijnen van Scouting Nederland. We zijn op zoek naar een vertrouwenspersoon. Je komt (samen met een collega) in actie als de situatie hier om vraagt. Een vertrouwenspersoon heeft als doel dat de hulpzoeker van grensoverschrijdend gedrag zich ondersteund weet in diens volgende stappen.

Op onze website staat meer informatie over de vacatures. Ik kom graag met je in contact als je interesse hebt!

Laat je uitdagen! We horen graag van je!

Met vriendelijke groet,

Joost Watering
Groepsvoorzitter Scouting Johannes Post Groep
bestuur@johannespostgroep.nl