Scroll Top

Welpen Leidingteam (Demo)

De welpenhorde wordt geleid door een enthousiast leidingteam met allemaal een eigen taak.

Ieder van het team heeft een eigen Jungle Book naam. Dit is omdat het thema van de welpen gebaseerd is op dat verhaal. Het Jungle Book is geschreven door Rudyard Kipling.

Vanuit Scouting Nederland worden diverse trainingen en cursussen georganiseerd. De cursussen helpen om er voor te zorgen dat alles omtrent scouting en kinderen goed verloopt.

Elke zaterdag wordt er door ons een programma georganiseerd waar gedacht wordt aan scoutingtechnieken zoals het maken van vuur, het knopen en de basis voor het volgen van een route. Daarnaast worden er natuurlijk heel veel spellen gespeeld en proberen wij als leiding ook nieuwe spellen te introduceren.

Het team is per e-mail bereikbaar op welpen@johannespostgroep.nl. Voor de overige contactgegevens van de JPG klik hier.

Hathi “Menno” – Teamleider

Hathi is alweer sinds eind 2017 leiding bij de welpen. Sinds zijn zevende is hij al actief lid bij de Johannes Post Groep. Met een dosis gezelligheid komt hij elke week afgereisd naar het scouting gebouw. Als beginnende Social Worker probeert Hathi om de welpen in het gareel te houden. Of de leiding? Sinds het seizoen 2020-2021 heeft Hathi de functie als teamleider op zich genomen. Het is zijn taak dat iedereen weet wat ze te wachten staat.  Door zijn ervaring als oudercontacten staat Hathi altijd open voor een praatje.

Jacala “Lisa” – Allrounder

Jacala is sinds eind 2020 onderdeel van het welpen leidingteam. Jacala is ooit jeugdlid geweest van scouting St. George maar is vanwege haar studie toen gestopt. We vinden het erg leuk dat ze haar herintrede heeft gedaan bij de JPG!

Jacala is sommige scoutingtechnieken een beetje verleerd. Dat is niet erg want samen met de welpen komen we altijd tot een goed resultaat! Als het moet staat Jacala altijd open voor een goed gesprek met een kopje thee of ranja. Met deze grote groep jongens staat Jacala zeker haar mannetje.  Zowel bij de welpen als bij de leiding.

Sahi “Kevin” – Allrounder

Sahi is sinds begin 2018 leiding bij de welpen. Ook Sahi is al sinds zijn 7e lid al van de JPG. Sahi is de leiding van de grapjes en grollen. Het is dan ook Sahi die een hele groep welpen op zijn kop kan zetten, zowel letterlijk als figuurlijk. Echter kent Sahi ook een serieuze kant, dus daag hem niet te veel uit of hij zet je op je plek. Sahi neemt als neventaak de functie als penningmeester op zich. Hij zorgt ervoor dat we koekjes hebben bij de thee of als het nodig is nieuwe spelmaterialen kunnen aanschaffen.

Mang “Wouter” – Oudercontacten

Mang maakt sinds eind 2019 uit van het welpenleidingteam. Na een bewogen jaar waarin niets meer “normaal” was, heeft Mang sinds dit seizoen de functie oudercontacten van Hathi overgenomen. Mang is altijd in voor een praatje bij het hek. Met zijn atletische achtergrond is Mang altijd de leiding die het meest fanatiek is met spellen. Of de welpen hem nu kunnen bijhouden of niet.

Louie “Timon” – Allrounder

Net als Mang maakt Louie sinds het begin van seizoen 2019-2020 deel uit van het welpenleidingteam. Louie is iemand die jou als welp graag wat wilt bijbrengen. Met veel geduld helpt hij je zodat je het voor een volgende keer zelf kan doen. Naast dat Louie een serieuze kant heeft, heeft hij uiteraard ook een minder serieuze kant. Achter zijn baard, zit een grote glimlach verborgen…

Bagheera “Dirk” – Allrounder

Sinds het seizoen van 2020-2021 is Bagheera onderdeel van het welpenleiding team. Bagheera zit sinds zijn 8e al op scouting. Echter heeft hij wel een paar jaartjes “pauze” gehouden voordat hij bij de stam terug kwam. Bagheera studeert op dit moment Integrale veiligheidskunde. Je moet dus niet te veel spotten met Bagheera of hij heeft je zo in de houdgreep. Bagheera houdt er van om kinderen scoutingtechnieken uit te leren, maar hoopt in de toekomst ook van hen te leren.

Robin “Ikki” – Allrounder

Ikki is net zoals Bagheera sinds seizoen 2020-2021 betrokken bij het leidingteam. Doordeweeks is Ikki druk in de weer op het platteland, waar hij werkt in de bloembollenteelt. Op zaterdag komt Ikki naar scouting voor de ontspanning, mits de welpen dit toelaten natuurlijk. Daarentegen houd Ikki er ook wel eens van om flink actief mee te doen met de spellen. En hoe graag je ook zou willen, er is geen welp die tegen hem op kan boksen 😊.