Scroll Top

Kamperen (Demo)

Verkenners gaan vaak kamperen. Denk maar eens aan het NPK, zomerkamp, HIT, poolkamp etc. We gaan niet altijd met dezelfde tenten en soms zelfs zonder.

s5031053De patrouilletent gebruiken we meestal op zomerkamp en NPK. Bij de verkenners hebben we patrouilletenten van stevig katoen waar je makkelijk met een hele patrouille in kunt slapen. Als je weggaat moet je je spullen opruimen, ook als je gaat ontbijten of om een andere reden dichtbij blijft.

Opruimen: stop alle losse spullen in je tas. Leg de tas bij het looppad en vouw je matje met slaapzak dubbel. Vouw dan het grondzijl over de spullen heen, zo houdt je je tent netjes en schoon. Vouw de ene dag het grondzijl om naar de ene kant van de tent en de andere dag naar de andere. Zo kan het gras onder de tent goed luchten.

s5031172Een shelter kun je tijdens een hike gebruiken om te kunen overnachten als je geen tent bij je hebt. Je kunt een shelter op veel verschillende manieren opbouwen, een veel gebruikte manier is de frietbuil. Je mag erg creatief zijn, het belangrijkste is dat je uiteindelijk warm en droog ligt.

In goede buitensportwinkels verkopen ze ook een soort kant en klare shelters met een hangmat. Dit is vooral handig wanneer je in een bosrijk gebied gaat kamperen. Lees daar hier meer over.