Scroll Top

EHBO (Demo)

ehbo_1Eerste hulp bij ongelukken, beter bekend als EHBO, is altijd handig om te kunnen toepassem. Er kan namelijk altijd en overal iets gebeuren waardoor je medische hulp nodig hebt. Voor ons scouts is het nog veel belangrijker om ons zelf te kunnen redden in dit soort situaties. Ons kan immers iets overkomen midden in bijvoorbeeld het bos of op de heide waar verder niemand is om je te helpen. Een deel van de leiding heeft een EHBO cursus gevolgd en kan daarom eerste hulp toepassen. De leiding is niet altijd in de buurt. Daarom willen wij graag dat alle verkenners wat basis EHBO kennis hebben en zich in ieder geval in de basis kunnen helpen.

In het groene boekje staan een aantal basis EHBO vaardigheden die je ook tijdens de opkomsten terug ziet komen. Je kunt de volgende opdrachten laten aftekenen:

Opdracht: Het kunnen behandelen van de volgende kwetsuren: blaren, sneden, schaafwonden, kneuzingen, splinters & neusbloeding.

Opdracht: Laat zien dat je iemand in de stabiele zijligging kunt leggen en vertel wanneer je dit moet doen.

Opdracht: Kijk eens in de patrouille verband doos en schrijf op wat er allemaal in zit. Laat aan de leiding zien wat alles is en vertel waarvoor je het gebruikt.