Scroll Top

Logboek Herfstkamp 2004 (Demo)

We moesten vrijdag avond om 19:30 uur verzamelen bij het gebouw. Toen iedereen er was moesten we in een kring gaan zitten. Toen iedereen een plaatje had gevonden ging Nelis uitleggen hoe je een shelter moest bouwen.
Nadat iedereen dus wist hoe je dat moest doen ging het kader mee met Berend en Nelis om achter het gebouw een plekje uit te zoeken om die avond een shelter te bouwen. Toen ook het kader weer zat, werd er verteld wat we gingen doen; het douane en smokkelaar spel! Onderleiding van Joost riepen alle verkenners yeeeah!! Toen iedereen zijn jas aan had en bij het hek stond gingen we richting het “donkerebos”. Daar aangekomen werden we in twee groepen verdeelt, de ene groep moest zich in het bos verspreiden (de douane) en de andere groep moest “vals geld” naar de overkant van het bos brengen (de smokkelaars). Toen beide groepen douane en smokkelaar waren geweest gingen we weer terug naar het gebouw.

Toen iedereen weer om het haard vuurtje zat werden we weer opgedeeld in groepen het kader en de overige verkenners, het kader moest in de leiding ruimte gaan zitten en kreeg nog een keer uitgelegd hoe coördinaten werkten, en de andere verkenners kregen ook hike technieken uitgelegd. Toen iedereen weer helemaal bij was gingen we bij het kampvuur zitten, en kregen we wat drinken met chips. Nadat het op was, was het al weer “de hoogste tijd”. Menig verkenner was het hier niet mee eens maar ze gingen toch maar naar hun bed. Het kader had nog even kaderraad en daarna moesten zei ook hun bed opzoeken.

‘s Ochtens weer vroeg opgestaan en eerst eventjes ontbeten, toen we klaar waren gingen we per patrouille hiken. Onder de hike nog een paar leuke postjes gedaan en zo als gewoonlijk een paar keer fout gelopen. Nadat alle patrouilles weer bij het gebouw waren was het eten al weer bijna klaar. Lekker macaroni met vla als toetje!!! Dat smaakte weer goed, bedankt Joost!

We moesten per groepje van vier of vijf een toneelstukje gaan voorbereiden om dat we naar een regioavond zouden gaan en daar moest iedereen zijn bedachte stukje opvoeren. Maar dat was gewoon een smoes omdat ze de stam nog uit moesten leggen hoe “de hunt” werkte.

De stam wist hoe de hunt werkte dus werden we geblinddoekt en in een auto gestopt, wij zaten bij Laurens in de auto!? We werden op de dropping plaats uit de auto geschopt en succes toegewenst, we moest terug komen op het gebouw (Op het gebouw? red.) zonder gezien te worden door de stam die rond reed in auto’s. Werd je wel gezien dan werd je terug gebracht naar het begin punt. Om 23:00 uur was de hunt afgelopen en kon je zonder gepakt te worden terug naar het gebouw lopen.

Toen alle groepjes weer bij het gebouw terug waren kregen we nog wat te drinken en moeste iedereen behalve het kader naar bed toe. Na het kaderraad gingen ook de kaderleden naar bed toe. Zondagochtend hebben we gesoftbald en het zoek spel gedaan, iedereen werd dan geblind doekt en je moest per groep zoveel mogelijk afval dat de leiding had neer gelegd opzoeken. Daarna nog even alles opgeruimt en gesloten. Het was een zeer geslaagd kamp! Leiding bedankt! En natuurlijk OWH Alex en OWAH Blom heel erg bedankt dat jullie op jullie leeftijd nog een weekendje in zo’n koud gebouw gaan slapen! Dat was zeer cool van jullie!

Peter Smallenbroek
PL patrouille Vossen