Scroll Top

2009 Nederlandse Scout bezoekt de Northallerton Cub Scouts (Demo)

Van 25 april tot en met 2 mei 2009 is Mark Luitjes, verkenner van de Johannes Post Groep naar Engeland geweest. Hieronder volgt een verslag van zijn ‘werkbezoek’.

northallerton-2

We zijn van 25 april t/m 2 mei in Engeland geweest. Het was heel leuk in Engeland, want ik heb daar op donderdag 30 april, ook meegedraaid met Charlie’s scoutingclub.  Charlie was ook een keer bij ons (het verslag van Charlie staat ook op deze website, red.). Dit was bij de 1st NORTHALLERTON CUB SCOUTS. Het was daar heel gezellig, Charlie zit nog bij de welpen. Ze hebben daar geen uniformen zoals wij die hebben. Bij hen hebben bij de welpen gewoon een groen T-shirt en een groene trui. Ik weet niet of ze bij de verkenners een trui of een blouse dragen, want die hebben opkomst op een andere dag en heb ik dus niet gezien.

We gingen openen dat gebeurt altijd bij hen in het clubgebouw, iedereen liep naar het midden. Ze gingen net als bij onze welpen hurken toen riepen ze iets wat ik niet helemaal verstond. Toen werd de vlag gehesen toen de vlag hoog was deden we de groet. Daarna moesten we weer op de stoelen zitten, per patrouille werd iedereen gecontroleerd hoe schoon hij/zij was en daar kreeg je een cijfer voor. Hoe schoner hoe beter, dat volgde ik niet helemaal want bij ons doen we altijd wie het viest wordt (zoals Albert en Wim, die nog steeds geen zwijninsigne hebben). Maar goed…

Hierna gingen we naar het treinstation, waar de treinen echt voorbij raasden. Je mag niet voorbij de gele streep op het perron komen, want dan kon je meegezogen worden als er een trein langs kwam. We gingen op het perron een boekje maken over de veiligheid bij treinen. Dat was heel leuk en als je dat boekje nog niet afhad moest je het de volgende opkomst meenemen. Als je dit niet deed krijg je geen insigne, want bijna met alles wat ze doen krijgen ze een insigne. De insigne doen ze niet op hun uniform, maar op een special schort.

Toen gingen we weer sluiten en gingen we weer allemaal naar de kring rennen. En weer zeiden ze iets wat ik niet verstond, en gingen ze de vlag neer halen. Toen de vlag beneden was, deed je pas een groet. Daarna gingen ze insignes uitdelen die ze de week daarvoor hadden verdiend. Ze hadden het toen net als bij ons gehad over joris en de draak (St.Joris is in het engels George). Ze moesten een tekening maken en die het mooist was kreeg een insigne. Daarna moest ik naar voren komen. Ze vonden het erg leuk dat ik er was en ik kreeg van de leiding een T-shirt en 2 insignes.

northallerton-1

Ik heb erg genoten. En hoop ooit nog eens terug te gaan naar Engeland en dan nog een keer mee te draaien.

Laterzz,
Mark luitjes