Scroll Top

Algemeen VKVA (Demo)

Vereniging ter behoud van Klassieke Vrachtwagens Anthonie van Diemenstam

De VKVA

De Vereniging ter behoud van Klassieke Vrachtwagens Anthonie van Diemenstam (VKVA) is in 2006 opgericht om de twee oldtimer DAF vrachtwagens, die gebruikt worden door de Anthonie van Diemenstam (AVD), rijdende te houden.
De vereniging is eigenaar van twee oldtimer DAF vrachtwagens. Een DAF A1600 uit 1967, die tot “Maxima” is gedoopt en een DAF A1300 uit 1963 die “Lex” is genoemd. Wat de VKVA betreft zijn deze wagens gebouwd (en door de AVD aangepast) om zo lang mogelijk te blijven werken. Niet als museumstuk voor ‘mooi-weer-ritjes’, maar waar ze voor bedoeld zijn: materiaaltransport! Met de vrachtwagens worden vele evenementen bezocht waarbij de Anthonie van Diemenstam ondersteunt bij activiteiten voor kinderen. Dankzij deze vrachtwagens heeft de AVD zich gespecialiseerd in (materiaal)Transport, Opbouw, Afbraak en Materiaalbeheer (TOAM) op scouting evenementen. Regelmatig laat de AVD zich dan ook zien met Max en/of Lex op scouting evenementen. Jaarlijkse evenementen zijn het NPK en de HIT in Dwingeloo. Kijk voor meer informatie over onze vrachtwagens op deze pagina > http://www.johannespostgroep.nl/vrachtwagens/.

Donateurs

Het onderhoud van de vrachtwagens wordt voor een groot deel bekostigt uit inkomsten van transportklussen. Echter is dit niet voldoende om de vrachtwagens rijdende te kunnen houden. Daarom heeft de VKVA donateurs nodig om de vereniging en haar doel te ondersteunen.
Donateur worden kan al voor €10,00 per jaar. U kunt donateur worden door het donateursformulier in te vullen via onderstaande knop: “Wordt donateur van de VKVA!
Na opgave ontvangt u digitaal een incassomachtiging die u dient te ondertekenen.
Uw sponsoring wordt enorm op prijs gesteld en door uw bijdrage kunnen wij investeren in de vrachtwagens.
Mocht u eenmalig zelf willen doneren aan de VKVA en geen formulier in willen dan kunt u ons een e-mail sturen op info@vkva.nl en dan sturen wij onze rekeninggegevens toe.

Onderhoud

De vrachtwagens hebben door het gebruik veel onderhoud nodig. Regelmatig klust de vrachtwagen commissie van de AVD aan de wagens. Al het onderhoud kost naast veel energie ook een hoop geld. De VKVA probeert het onderhoud zo veel mogelijk zelf te doen en daarmee de kosten in toom te houden. Helaas ontkomen we er niet aan om soms specifiek onderhoud uit te besteden, onder andere hiervoor zijn wij uw hulp hard nodig.