Scroll Top

Bevers

Het dorp Hotsjietonia
De bevers gaan elke zaterdag op avontuur in het dorp Hotsjietonia. En daar is van alles te beleven met die gekke bewoners. Ze hebben allemaal andere interesses. Zo is Professor Plof gek op proefjes doen, gaat Rebbel graag het bos in en houdt Sterre Stroom van water. Hieronder stellen we alle inwoners even aan je voor.

De bewoners wonen in allemaal verschillende huisjes in het dorp ‘Hotsjietonia’. Zo wonen Sterre en Stef Stroom in de woonboot en zit Bas Bos samen met Rebbel in een huis in het bos.

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven.

De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’ genoemd.

De personages uit Hotsjietonia
Stuiter
Stuiter
Hi! Ik ben Stuiter. Ga je met me mee naar het dorp Hotsjietonia? Daar wonen leuke mensen en grappige dieren.
FleurKleur
Fleur Kleur
Ik vertel graag verhalen. Maar niet vanuit mijn luie stoel. Het wordt juist extra leuk met mooie kleren en prachtige decors.
Keet-Kleur
Keet Kleur
Als ik kan kliederen met verf ben ik blij. Alles wordt mooier als er wat kleur op zit. Gelukkig vindt mijn moeder dat ook!
Noa
Noa
Ik lig vaak heerlijk op de kussens van mijn huisje te dromen. Ik krijg vaak bezoek van vrienden, zoals mijn goede vriend Stanley. Ik lees graag en houd van yoga.
Rozemarijn
Rozemarijn
Ik ben bijna altijd in mijn tuin te vinden. Of in de keuken, daar maak ik lekkere hapjes voor mijn man Professor Plof en alle buren.
Sterre-Stroom
Sterre Stroom
Samen met mijn broer Steven ga ik regelmatig op avontuur.Met onze boot varen we de wereld rond.
Steven-Stroom
Steven Stroom
Kaart en kompas lezen kan ik heel goed. Ik help Sterre als we gaan varen. En zij helpt mij als ik bang ben voor iets.
Bas-Bos
Bas Bos
Samen met Rebbel, mijn vrouw, woon ik aan de rand van het bos. Als boswachter ben ik bijna altijd buiten.
Professor-Plof
Professor Plof
Proefjes doen is het leukste dat er is! Een beetje van dit en een beetje van dat. Ik probeer wel eens wat……
Rebbel
Rebbel
In vind het leuk om Bas te helpen en ik ben dol op dieren. In ons dorp is het heel gezellig. Ik klets met iedereen.
Stanley-Stekker
Stanley Stekker
Sleutelen, puzzelen, knutselen, computeren of bouwen. Ik maak graag dingen. Van robots tot handige afstandbedieningen.