Hoera! De scholen zijn begonnen en dat betekend ook een nieuwe seizoen voor de Johannes Post Groep. Ons 85e jubileum jaar! Het jubileum is deze zomer feestelijk gevierd op ons gezamenlijke zomerkamp. De feestelijke avond was goed bezocht. Naast de welpen, verkenners, rowans en stam waren er ook veel (oud)leden, vrienden, bekenden én ouders/verzorgers om het met ons te vieren. Een leuke avond waarbij iedereen scouting bij de Johannes Post Groep kon beleven. Er is zoveel gebeurd op het zomerkamp, dat deze mooie zomerkamp avonturen binnenkort worden uitgelicht in de eerstvolgende nieuwsbrief.

Touwtjes doorbranden expeditie robinsonstyle

Iedereen is uitgerust aan het nieuwe seizoen begonnen en lekker van start gegaan. Zo zijn de welpen afgelopen zaterdag lekker het bos in geweest en hebben daar vette haas gespeeld. Daarna werd er een vuur gestookt en gestreden wie is als eerste een touwtje kon doorbranden! Het leek wel Expeditie Robinson!

Zwemmen en zeilen

De verkenners hebben het Paterswoldsemeer onveilig gemaakt samen met de dames van Waterscouting Impeesa. Er is gezeild, gezwommen en waterspelen gedaan. Eigenlijk alles wat wij landscouts normaal gesproken niet doen. Het was super leuk! Ook meer hierover in de eerstvolgende nieuwsbrief en de foto’s op facebook.

SWAMP Marsdijk

Komend weekend staat ook weer vol met leuke scouting activiteiten, dus kom allemaal om 14:00 uur aan de Houtlaan. Maar je kunt ook een afvaardiging van onze groep vinden op SWAMP Marsdijk, waar we onze groep presenteren samen met heel veel andere verenigingen. Er is een familieschommel en we gaan broodjes bakken. Kortom, laat je uitdagen en kom naar Johannes Post Groep Scouting Assen!