Geschreven door Hathi – Het was een zaterdag met ontzettend mooi weer en de eerste welpen verzamelden zich al vlak na half 2 bij het gebouw. Toen alle welpen waren gearriveerd en hun uniformen en dassen in orde hadden gemaakt was het twee uur en konden we openen en beginnen aan wat weer een geslaagde opkomst zou gaan worden.

Kaa laat even zien hoe je een vuurtje maaktNa de opening werd er verzameld in de grote kampvuurkuil. Voor de welpen die er de zaterdag daarvoor bij de welpenjungledag niet aanwezig waren werd er kennis gemaakt met een nieuw lid van het leidingteam namelijk Kaa. Ook werd er aandacht besteed aan de grote clubactie en bleek het dat een paar welpen al een mooi aantal lootjes hadden verkocht. Goed bezig jongens ga zo door!

Toen werd er verzameld bij het oude bankje in het bos waar de welpen gingen beren en de leiding deed ook mee. Bij de leiding werd het weer snel duidelijk gemaakt door de welpen dat ze in hun eentje weinig kans maken tegen een horde welpen en de welpen slaagden er dan ook in om alle leiding af te maken.
Klik hier voor de kleurplaat!Na het beren gingen de welpen levend stratego spelen in combinatie met vlaggenroof. De welpen werden verdeeld in twee teams namelijk team rood met aan de leiding Hathi en team zwart met aan de leiding Kaa. Uiteindelijk won het team van Kaa omdat het team van Hathi vals zou hebben gespeeld. (wat natuurlijk niet waar is)

Tijdens de opkomst heeft Jacala ook allemaal mooie foto’s gemaakt die te zien zijn op de nieuwe Picasa van de Welpen. Na levend stratego met vlaggenroof gespeeld te hebben was het tijd om lekker wat ranja te drinken. Dat ging er bij iedereen goed in want iedereen had goed meegedaan met de spelletjes en het was behoorlijk warm.
Na het ranja drinken vertrokken we richting het ponyveldje waar we het namen-bultjesspel gingen doen. Daar deed de leiding ook weer mee en zij waren dan ook favoriet bij de welpen om gepakt te worden en er een bultje van welpen op te maken waardoor sommige van de leiding geen kant meer op konden. Aan het einde van de dag werd er nog een potje blikspuit gespeeld.
Na het potje blikspuit was het tijd om terug te gaan naar het gebouw want de opkomst was jammer genoeg al weer afgelopen en het was dus tijd om te sluiten. Na het sluiten vertrok iedereen terug naar huis om bij te komen van de geslaagde opkomst en verder te genieten van het resterende weekend.
Komende zaterdag 8 oktober gaan de oudste welpen overvliegen naar de verkenners. De leiding wenst de overvliegers daar veel plezier en we hopen jullie nog vaak te zien rond het gebouw op zaterdagen.

Tot scouting!