Het Noordelijk Pinkster Kamp in 2010 was een jubileumeditie. Voor de 80e keer verzamelde een grote schare scouts zich om rond de pinksterdagen samen te kamperen.

We werken er hard aan om zo snel mogelijk foto’s en verhalen op deze website te krijgen. Deze pagina zal dan ook regelmatig worden bijgevuld met nieuwe foto’s en verhalen.

Algemeen:

Tijdens het NPK is er een recordpoging gedaan om het Pinksterkamp een plek te geven in het Guiness Book of Records. We hebben het grootste ontbijt ooit gehouden. Nu.nl heeft er een artikel over geschreven, lees het hier. Bekijk ook de video onderaan deze pagina.

Op de website van het NPK staan veel verhalen en foto’s van alles speltakken. Bezoek de website van het NPK.

Welpen:

Het welpenkamp op het NPK was griezelig leuk! Thuis aangekomen wil je natuurlijk lekker nagriezelen… Houd het foto-album van de welpen goed in de gaten om te zien of er al foto’s zijn! Neem tot die tijd rustig plaats achter je griezelcomputer om de algemene foto’s te bekijken.

Verkenners:

1001 nacht, gaat dat ook 1001 foto’s opleveren? De foto’s van de verkenners staan online, bekijk ze hier. De algemene foto’s van de verkenners op het NPK vind je hier. Sta jij er ook tussen?

De verkenners hebben gekampeerd op een manier die voldeed aan de verwachtingen van kampeervaardigheid. De NPK kampeerstandaard kunnen we weer toevoegen aan het archief. In de totaaluitslag zijn de verkenners van de JPG 23e geworden. Een grote pluim verdienen de verkenners voor de resultaten bij de wisselschildspelletjes. De patrouille ‘Valkeniers’ werd daar tweede met een score van 150 punten. Volgend jaar nummer 1?

Rowans:

De tassen van de Rowans zijn bijna uitgepakt. De camera zit veilig onderin opgeborgen en wordt daardoor altijd pas als laatste uit de tas gehaald. Ben je nieuwschierig of de camera’s al zijn gevonden? Klik hier om het foto-album van de Rowans te bekijken. Space man.