En wat was het leuk!!!

welpenDe welpen kunnen het Egyptische woestijnzand uit hun kamelenhuiden slaapzakken schudden, de verkenners zullen hun films laten ontwikkelen en de rowans mogen de bussen uitmesten en uitrusten van Tsjechië en in het bijzonder Praag. De eerste reacties van de zomerkampen van alle speltakken zijn: vet, cool en… Jammer dat het voorbij is!

Egypte was de bestemming van de welpen. De welbekende zandvlakte op het labelterrein in Dwingeloo was deze week omgetoverd tot een ware Egyptische woestijn. In het zonnige land Egypte maak je veel mee en waarschijnlijk zijn alle welpen thuisgekomen met de allergrootste verhalen. Maar liefst 500 foto’s staan al online, kun jij jezelf er in terugvinden? Klik hier om de foto’s te bekijken! Binnenkort zullen er spannende verhalen van het zomerkamp van de welpen verschijnen in De Nieuwsbrief. Update 25-08-2009: 44 foto’s zijn toegevoegd in een tweede album.

verkenHoenderwood was de locatie van het zomerkamp van de verkenners. Het Scouting Labelterrein Spelderholt bij Hoenderloo op de Veluwe wordt beschouwd als een van de mooiste terreinen van Nederland. Als filmmakers werden de Indiene Bones, de MasterMovies en de Hollywood Bastards uitgedaagd om de beste te zijn en om in opdracht van Berry Borsthaar, DOF, Jeroen de Wit en Dafit Schreifer de beste film OOIT te maken. ‘Alien 007’, een film over struisvogeleieren en ‘The B-Team’ zijn slechts enkele voorbeelden van de meest malle producties ooit! Tijdens het kamp bezochten DOF en Berry Borsthaar de verkenners in een originele truck uit ‘The B-team’. Enkele andere hoogtepunten waren de bezoeken van De Wit en (de altijd stille) Schreifer, de tocht naar het geheime hol van DOF en Berry Borsthaar, de KroegKwiz en de catacomben van de het kerkje dat DOF en Berry Borsthaar hebben gekocht om rijk te worden. De eerste foto’s van het zomerkamp van de verkenners vind je hier. Binnenkort komen er meer! Update 17-08-2009 21:00u: 18 foto’s toegevoegd.

00Tijdens het kamp is er door de verkenners gewerkt met een film die voor het kamp al is gemaakt door de leiding: Kino Blow Up. Een aantal screenshots uit de film vind je hier. De screenshots vormden een onderdeel van de route die de verkenners tijdens de hike hebben gelopen en gefietst. Tijdens het kamp zijn door de verkenners drie versies van het script geschreven. Deze komen binnenkort online!
Tijdens het zomerkamp heeft de verkennersleiding al een aantal berichten en foto’s online geplaatst. Lees er hier meer over!

nopicturesfromra521-copyTsjechië is het land dat de Rowans dit jaar op stelten hebben weten te zetten. Met twee busjes, een handvol Rowans en een paar kratten plezier werd dit land compleet op zijn kop gezet. Een aantal hoogtepunten die de Rowans hebben meegemaakt in het land van de Pivo zijn Praag en het Paintballen. De sporen van het laatste zullen bij een aantal rowans ook nog wel even zichtbaar blijven…De Rowans zijn nog druk aan het bijkomen en hebben nog geen tijd gehad om foto’s te publiceren. Totdat ze online staan kun je natuurlijk al wel een kijkje nemen in het foto-archief van de Rowans.

Op zaterdag 29 augustus vindt de eerste opkomst van het seizoen 2009-2010 weer plaats. Tot dan aan de Houtlaan!