CRW_8947Four…!!!’, de bekende uitroep die bij concurrerende verenigingen gebruikt wordt om aan te geven dat je op moet passen voor een gat in je hoofd als gevolg van een rondvliegende golfbal. De uitroep werd zaterdag 6 maart meer dan eens gebruikt om aan te geven dat je op moest passen voor een raket op je hoofd. Een raket? Ja, een raket.

Gelukkig doen wij leukere dingen dan een bal wegslaan om er vervolgens achteraan te lopen en het spelletje te herhalen. Vier patrouilles bouwden in hun eigen tot raketlaboratorium omgebouwde patrouillehoek een raket en lanceerinstallatie. In plaats van milieuvervuilende brandstof gebruikten de verkenners slechts water en lucht om de raketten stuwkracht te geven. En dat werkt!

Drie prijzen waren er te vergeven in de categorieën ‘ver’, ‘precisie’ en ‘aankleding’ (of noem het ‘uiterlijk’, ‘mooiheid’ of ‘creativiteit’). In tegenstelling tot veel andere wedstrijden werd nu toch wel bijzonder veel aandacht gegeven aan dit onderdeel. Kwam het door lage verwachtingen bij de andere onderdelen, hoge winkansen of was het iets anders? Een ding was zeker. De in het verleden behaalde resultaten gaven zeker geen garantie voor de toekomst. Als deze kwaliteiten ook op het volgende regiokamp worden getoond, zal dat zeker weer een extra prijs voor de prijzenkast beteken (hij begint nu wel erg uit te puilen trouwens, misschien wordt het weer tijd voor een nieuwe:P).

Tijdens de opkomst liep Jonno Klok voor het laatst stage bij de verkenners. Jonno: bedankt voor je hulp, het waren zes fantastische dagen!

CRW_8973De een na de andere raket vloog metershoog door de lucht. De raketten werden gelanceerd vanaf een zelfgebouwd lanceerplatform en door luchtdruk en water de hoogte in gebracht. Een prachtresultaat op een even zo mooie opkomst. Heb je de opkomst gemist of wil je thuis rustig nagenieten?

Bekijk hier de foto’s!