Zaterdag 4 juli – Robert, Joost KB

’s Ochtends vroeg, vlak na dageraad, traden de mannen van de RA521 aan bij Houtlaan 107, om de gedurfde reis te maken naar de landen van Wodan en Odin. Met een persoonsbusje en een materiaalbusje gingen we door de hittegolf via Hamburg naar Denemarken. In Hamburg hebben we 4 uur lang in de file gestaan met een kapotte airco, desalniettemin hebben we ons vermaakt met de medeweggebruikers en zo hebben we ook een nieuw spel bedacht: het heen en weer bewegen van het busje.

Uiteraard was onze muziek volop aanwezig wat door sommigen ook wel herrie genoemd werd. Na 4 uur vertraging waren we eindelijk Hamburg gepasseerd. We reden toen eindelijk weer door tot dat een eendenfamilie besloot de snelweg over te steken. De moedereend delfde als eerst het onderspit terwijl de rest toe keek vanuit het materiaalbusje schreeuwde Rutger: “nee *** eend!”.

Daarna zijn we gestopt en hebben we de voorband van het busje even schoongemaakt en een veertje in het dashboardkastje gedaan om deze “roadkill” te herdenken. Na het herdenken van het verlies van onze gevederede vriend knalde we door naar Denemarken waar we de nacht spendeerden. Daar aangekomen in Frederikshavn hebben we onze tenten opgezet en zijn we pizza wezen eten in het dorp.

[Opmerking van de begeleiding: We hebben eerst Pizza gegeten en daarna de tenten opgezet, maar dat zijn details…]