crw_4749Scouting heeft zich in de loop der jaren veel technieken rijker gemaakt. Als je technieken goed toepast, maak je het jezelf vaak een stuk makkelijker. Zo verdwaal je bijvoorbeeld niet tijdens een hike en weet je hoe je een goed vuur maakt, zodat je het ’s avonds lekker warm hebt.

Op deze website proberen we een deel van de informatie over de technieken aan je duidelijk te maken. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld thuis wilt oefenen.

Leer alles over onderstaande onderwerpen:

Ook kun je veel informatie over scoutingtechnieken en scouting in het algemeen vinden op https://nl.scoutwiki.org/. Dit is een website die lijkt op Wikipedia, maar dan met als belangrijk verschil dat alles hier over scouting gaat. Super handig!

Downloads

Het nieuwe Groene Boekje – Het handige boekje waarin veel van de scoutingtechnieken staan uitgelegd, kun je hier ook downloaden! Dit is handig wanneer je thuis wilt oefenen of wanneer je moeder per ongeluk je boekje heeft meegewassen met je uniform. Zodra je alles in dit boekje hebt afgetekend wordt je ‘verkenner derde klas’ en kun je doorgaan voor het rode boekje!