Net als de week ervoor hebben we als thema voor de laastste opkomst van februari: VUUR. Vorige week hebben we gekeken naar wat basis technieken die komen kijken bij het maken van een vuur en welke soorten vuur je nodig zou kunnen hebben, deze week zullen we ook daadwerkelijk vuur gaan maken.

Na te hebben geopend met een zeer geslaagd potje banden roof krijgt elke patrouille de kans om een vuur te maken in een poging een over de vuur ton gespannen touwtje door te branden. Hierbij worden ze tegen gezeten door het groepje dat tegen over ze bezig is, die het beginnende vuur probeert te blussen met water. Ook de weersomstandigheden hielpen niet, al het hout in het bos was nat en we waren toch wel erg ver van het houthok… Gelukig zijn onze verkenners erg vindingrijk en werd er ondanks wat pessimisme snel vuur gemaakt.

Tot slot hadden we nog iets spectaculairs, vorige week hadden we brandend kaarsvet, dit keer ruime hoeveelheden wasbenzine en spiritus. Altijd leuk, vooral als het op een veilige manier gebeurt! (Uit de categorie: DON’T TRY THIS AT HOME)