“Brrrjzzzz, brrjzzzz, may day, s.o.s. May day, wir brauchen hilffe!”

Vanwege deze geluiden waren de Verkenners afgereisd naar de crashsite in Dwingeloo. Het zomerkamp 2018 stond in het teken van hulp aan de nieuwe helden in de vormen van Sjakie de alien van het gallige zwartgallige gat, Hans Gretl van die planeet Feertzig Fumpfundfeertzig, het Speelgoedjochie van Intertoys en natuurlijk Lil’ ooh ooh van planeet ooh ooh Pluto (dat is een mooi planeetje achter Neptunus).
Vanwege een gasexplosie in de zon is het spaceschip neergestort in Dwingeloo. Tevens resulteerde die gasexplosie tot een zonneflair die de aarde bijzonder warm maakte de afgelopen weken.

Terwijl in Dwingeloo een stabiele temperatuur hing tussen de 30 en 40 graden, hielpen de Verkenners mee met het zoeken naar diverse onderdelen van het spaceschip. Het spoor leidde twee keer naar het Zwembad, een zinderende hike (de jongens hebben fantastisch gelopen) en zelfs tot een dagje naar het dorp Dwingeloo!

Door de zomerse temperaturen hadden we helaas geen kampvuur, in verband met een stookverbod, en kookten de verkenners dus op gas. Elke dag heeft een patrouille, samen met een leiding, gezorgd voor gezonde en lekkere maaltijden voor de gehele groep. We hebben bijvoorbeeld spinazie gegeten met een heuse truckersbal, risotto met ras el hanout kruiden en port salut kaas, maar ook een vers bereidde en zelfgemaakte groenten- en tomatensoep. De verkenners hebben dus leren koken voor een grote groep en kunnen dat hartstikke goed en wij vinden het superknap!! Ook hebben de Verkenners, samen met de Welpen, een avond heerlijk gebarbecued.

Met al dit lekkere eten achter de kiezen konden de verkenners er elke dag goed tegenaan. We hebben daardoor onder andere strijd kunnen voeren in Area 51, 52 en 53 met het Dominationspel, zwerkbal gespeeld op de planeet hokus pokus en een zoektocht gehad onder leiding van Gulio naar breaklights met een ingewikkelde puzzel erachter. Ook hebben we Big Stacks Billy met zijn dame bezocht en zelfs het enge laboratorium van professor Avro Tros waar hij zijn experimenten uitvoerde op geliefde aliens zoals Sjakie (rust in vrede).

Uiteindelijk resulteerden alle spellen en activiteiten in een spannende eindstrijd waarin de Verkenners, door middel van het spreken van buitenaardse talen, bizarre opdrachten en intergalactische tradities te volgen, het vertrouwen van de aliens wonnen om hen mee te laten gaan naar het nieuwe experiment van de professor. Helaas bleek hier dat zowel de Verkenners als de aliens werden bedrogen. De geniepige professor Avro Tros had aangegeven een machine te hebben ontwikkeld waarin aliens naar huis werden geteleporteerd. Niets bleek minder waar! In plaats van een transport naar huis bleek het een machine die de aliens vernietigde. Waar de kwaadaardige professor is gebleven weet niemand. Het zal ons niet verbazen dat hij in de toekomst weer gaat spoken!

Het kamp was ondanks de zinderende hitte een geweldig avontuur!

Na de zomer zien wij jullie graag weer op zaterdag! Te beginnen op zaterdag 8 september. De oudste jongens zullen overvliegen naar de Rowans en wij krijgen er ook weer toffe nieuwe Verkenners bij vanaf de Welpen. Wij wensen de oudste jongens net zoveel plezier en avontuur toe bij de Rowans als dat jullie hebben gehad bij de Verkenners. Succes en zonnig spoor en tot snel na de vakantie!

Een stevige linker,

Senior Vaandrig Veldhuizen