Woensdag 8 juli – Joost Bronkhorst

Na lekker uitgerust te zijn na een lange busreis, ook de begeleiding was lekker wakker, hadden we een relaxed ontbijt. We zijn vervolgens vertrokken naar het zwembad om toch nog een beetje aan de hygiëne te denken (er is in het clubgebouw waar we verblijven geen douche).

Na dit keer wel een lekker avondeten, spaghetti met smek, hadden we die avond afgesproken met Marita en Hanne van de Noorse scoutinggroep. We waren een spelletjesavond van plan, maar, geïnspireerd door de leiding, gingen we eerst een stukje lopen. We wilden wat Geocaches opzoeken, maar na een halfuur rond een gebouw van het rode kruis gelopen te hebben gaven we dat maar op.

[Opmerking van de begeleiding: Een deel van de begeleiding is alvast de berg op gelopen om de hut waar we nog wilde slapen te verkennen. Een stoere wandeling, maar daar in het verhaal van donderdag meer over!]

Het spannende avontuur begon! Achter het rode kruis gebouw liep een oude spoorlijn die niet meer gebruikt wordt. We besloten die te volgen en kwamen een trein tunnel tegen. Die tunnel bleek allerlei vage zijtakken te hebben. Die zijtakken leidde tot wat spannende ruimtes, zo stonden we opeens op de achterdeur van de waterkracht centrale te bonzen en vonden we ons later in een hele koude grot, waar allemaal losse elektra zwierf en de lampen van het plafond op de grond lagen.

Eenmaal de tunnel uit kwamen we bij het oude station van Rjukan. Hier staan wat oude wagons, waarvan ons was verteld dat we daar ook wel in mochten. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer vertellen en dat leidde tot een tweede avontuur over dit rangeerterrein. We klommen in en op de treinen tot we moe waren. Toen hebben we nog even gezocht naar een Geocache in de buurt van het station, maar ook die was niet te vinden. Daarna gingen we weer terug naar het gebouw.

We wisten de Noorse dames ervan te overtuigen nog even te blijven. Zij hadden een leuk filmpje van hun zomerkamp vorig jaar, waarna Vincent niet achter kon blijven met zijn filmpje van de schoonmaakdag. Daarna hebben we nog wat kaartspelletjes gedaan, tot het echt tijd was om te gaan slapen.