Hoewel er elk jaar een Noordelijk Pinksterkamp wordt georganiseerd, is geen kamp hetzelfde. Zo worden er elk jaar weer leuke activiteiten en thema’s bedacht. Het thema speelt een belangrijke rol. Dit bepaald hoe je kampterrein, themakleding en spelletjes eruit zien. De thema’s worden bedacht in de vergaderingen van het NPK en komen voort uit wensen van de groepen. Wat heeft het NPK dit keer voor jouw speltak in petto?

Bevers: Transport

In ons dorp woont een echte professor, jullie hebben vast al eens van hem gehoord. Hij heet professor Plof en zoals een echte professor betaamt is hij een beetje verstrooid en ziet hij de gevaren van zijn experimenten niet altijd in.

Welpen: Superhelden

We zijn Superhelden! En wonen allemaal lekker in de stad. We wonen er heerlijk. We zijn van alle gemakken voorzien en er gebeurt altijd wel wat in de stad, want er wonen een heleboel mensen. Er gebeuren nooit ernstige dingen, hoor! De laatste keer dat Het Grote Alarm afging kunnen we ons eigenlijk niet meer herinneren. Gelukkig maar!

Scouts: Piraten

Ergens ver weg, midden in de Atlantische oceaan, ligt een oude aftandse, geheime piratenhaven. En midden in deze haven ligt een piratenwrak, eigendom van een stelletje gehavende piraten dat al talloze keren heeft geprobeerd om bij Schateiland te komen.

 Explorers: TV

„De Explorers storten zich in de woelige TV-wereld. Nu de regering heeft besloten dat er flink bezuinigd moet worden barst de strijd tussen de verschillende zenders pas écht los. Wie heeft het beste aanbod en komt zo in aanmerking voor de schaarse subsidies?”

Pivo’s: Oertijd

Lang, heel lang geleden, in de oertijd, vond de mens vuur uit. Mannen speelden graag met vuur, maar nog liever met grote knotsen. Deze ontzagwekkende staven nam men mee op jacht om de buikjes van hun dames bij terugkeer te kunnen vullen met voedsel. De vrouwen op hun beurt hielden het vuur gloeiend en heet voor de terugkeer van hun binken.