Wat een titel… Waar gaat dit bericht over? De eerste reacties zullen voor zich spreken. Het antwoord is: dit gaat over een van de leukste kampen van het jaar! (Alle kampen zijn toch leuk? Ja, dat klopt!)

Het bomvolle programma van de verkenners doet de leiding af en toe in alle hoeken en gaten van het gebouw kruipen om ruimte te vinden voor toffe kampen. Dit jaar begint de zomervakantie vroeg, waardoor we in het tweede deel van het seizoen niet heel veel ruimte over hadden voor het… Vader Zoon (VAZO) kamp. Het poldermodel is een bekend begrip in Nederland en af en toe volgen wij dit betwiste begrip in de vorm van de gulden middenweg.

Het St. JoVaZoKoKa wordt een tof kamp bomvol leuke activiteiten. Namelijk:

St. Joris
Het VAZO kamp
Het KookKamp (de kookwedstrijden)

Deze activiteiten hebben we in een passende vorm weten te gieten waardoor niemand iets te kort mag komen. Het kamp wordt gehouden van 24 tot en met 26 april 2009.

St. Joris (een verhaal over Joris van Cappadocië) is een is een traditie die al jaren geldt binnen bijna alle scoutinggroepen in Nederland. De Johannes Post Groep deelt in deze traditie.  Het verhaal over de jonge ridder kan op vele manieren worden verteld. Elk jaar geven we aan deze gebeurtenis een andere en bijzondere draai. Veel informatie over St. Joris is te vinden op Wikipedia.

Het VAZO kamp is een traditioneel kamp waar veel vaders lang naar uitkijken. Tijdens dit kamp laten we de vaders zien wat we bij scouting doen. Om het de vaders goed naar hun zin te maken hebben we een aantal echte ‘mannendingen’ op het programma staan.

De kookwedstrijden zijn een traditie die al jarenlang binnen de groep voor veel zelfgekookte lekkernij zorgt. Ook vormen de kookwedstrijden een belangrijke voorbereiding op het NPK. De verkenners laten tijdens deze activiteit met hun patrouille zien hoe zij hun pionier-. stook- en kookkunsten beheersen. De kunsten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury en de winnende patrouille sleept meestal een mooie prijs in de wacht.

Alle verkenners hebben inmiddels via een e-mail en brief een opgaveformulier voor het St. JoVaZoKoKa ontvangen. Het is belangrijk om je snel op te geven. Het is in te denken dat papa op deze dagen iets anders te doen heeft. Een tandartsbezoek, een bezoek van een verre vriend, het dakkapel, de APK, de voorjaarsschoonmaak (onder dwang van moeder natuurlijk)… Er zijn smoezen genoeg die papa kan bedenken om niet op dit kamp te hoeven. Papa weet niet wat hij mist, maar geen nood. Als verkenner kun je aan al dit leuks nog gewoon deelnemen.

Op vrijdagavond wordt St. Joris gevierd met de hele groep. Hierbij kun je gewoon aanwezig zijn. Op zaterdag vinden vanaf 10:00u de kookwedstrijden plaats. Ook hier kun je gewoon aan mee doen zonder op het kamp mee te gaan. Je eet dan op het gebouw (sorry Atze).