Schoonmaakdag en vrijwilligersbarbecue

Het scoutingseizoen 2017/2018 is alweer bijna ten einde. Op zaterdag 7 juli hebben ouders, leiding, jeugdleden en andere vrijwilligers het gebouw grondig schoongemaakt tijdens de jaarlijkse schoonmaakdag. Zo kunnen de jeugdleden na de zomer met een spik en span gebouw beginnen aan het nieuwe seizoen. Daarna was het tijd voor de jaarlijkse barbecue, een bedankje namens de groep aan de leiding en andere vrijwilligers voor hun inzet gedurende het afgelopen seizoen.

Zoals elk jaar zijn er ook leiding die in een nieuw seizoen niet meer terugkeren in het team. Soms omdat ze elders een uitdaging hebben gevonden binnen de groep, of omdat het tijd is voor andere dingen. Zo werd er, na 8 jaar leiding te hebben gegeven aan de Verkenners, afscheid genomen van Floriaan. Ook werd er afscheid genomen van Dorien, die zich de afgelopen jaren heeft ingezet als oudervertegenwoordiger van de Bevers.

De groep is iedereen die zich het afgelopen seizoen heeft ingezet voor de Johannes Post Groep ontzettend dankbaar! Ook wil de groep iedereen bedanken die vorige week zaterdag mee heeft geholpen met het schoonmaken van het gebouw.

Laatste opkomst

Afgelopen vrijdagavond was helaas alweer de laatste opkomst van het scoutingseizoen 2017/2018. Wat kan een jaar ook voorbij vliegen. Het was weer een jaar vol leuke activiteiten, opkomsten en kampen. Ook laatste opkomst was weer een succes. Deze gezamenlijke opkomst wordt traditiegetrouw altijd op de vrijdagavond gehouden. De Bevers, Welpen, Verkenners en Rowans hebben tijdens deze opkomst levend koehandel gespeeld. Ook hebben ze bij het kampvuur chocolademelk gedronken, koekjes gegeten en liedjes gezongen. Met een keiharde yell werd vervolgens de laatste opkomst van het seizoen op een passende manier afgesloten.

Zomerkamp

De leiding en de meeste jeugdleden mogen zich nu opmaken voor het Zomerkamp, wat aanstaande zaterdag begint. Het Zomerkamp is één van de hoogtepunten van het jaar en veel leden kijken er dan ook het hele jaar naar uit. De Welpen en de Verkenners gaan dit jaar kamperen op het schitterende scoutinglabelterrein in Dwingeloo. Een erg mooie omgeving en gezien het mooie weer de laatste tijd zal het vast weer een geslaagd kamp worden. De Rowans hebben het hele jaar door middel van klussen geld verdiend zodat ze voor hun Zomerkamp naar Hongarije kunnen. Heel erg gaaf!

De groep wil iedereen alvast een fijn zomerkamp en een fijne zomervakantie toewensen! Daarna is er even geen scouting meer. Op zaterdag 8 september beginnen we weer met het nieuwe scoutingseizoen.