Sinds begin deze eeuw groeit het ledenaantal van Scouting Nederland met 3%. Ook in Drenthe is Scouting populair en daarom kwam afgelopen zaterdag de filmploeg van de regionale zender opnames maken. Onze welpen konden laten zien hoe ze konden stoeien in de modder en welpenleiding Mitchell Oost hoe leuk het is leiding te zijn bij scouting. Groepsvoorzitter Alex kon mooi uiteenzetten wat scouting anders te bieden heeft ten opzichte van andere (sport)verenigingen: “Elke week doe je wat anders en iedereen kan en mag meedoen. Dat zie je bij andere sporten toch wat minder.”

Van het voorjaar nieuwe speltak Bevers

Ook was er aandacht voor de nieuw op te richten speltak Bevers. Dan kunnen ook jongens vanaf vijf jaar terecht bij de Johannes Post Groep Assen! Bevers spelen hebben opkomst van 14:00 tot 15:30 uur. Er gebeurt elke dag wat anders. Van broodjes bakken boven het vuur, stoere hutten bouwen tot ravotten in het bos.

Komende weken volgt uitgebreide informatie op de website en via de email naar ouders en leden. Wil je nu al meer over weten over de bever speltak? Stuur dan een berichtje naar de groepssecretaris. Of kom eens kijken bij een opkomst aan de Houtlaan op zaterdag!

Foto’s van de opnames