Op 10 en 11 oktober 2009 hebben de verkenners meegedaan aan het Regio Scouts Weekend op het labelterrein in Dwingeloo. In dit weekend vinden er traditiegetrouw een aantal spannende wedstrijden plaats tussen verschillende groepen uit de Regio Drenthe. Het doel van dit jaar was de volgende: bouw een zo origineel mogelijke vuurtafel en gebruik die tijdens een aantal opdrachten.

p1030003De ‘Fire Basters‘ en de ‘Koeien‘ hebben beide erg hun best gedaan om een vuurtafel te bouwen die aan alle eisen voldeed en strijdwaardig genoeg was om de prijzenkast te laten vullen.

De patrouilles werden door de regio beoordeeld bij de volgende opdrachten:

  1. een vuur maken en een touwtje boven het vuur laten doorbranden;
  2. op het vuur een blikje water aan de kook brengen;
  3. een eenvoudige (maar originele) maaltijd bereiden;
  4. de creativiteit waarmee de vuurtafel is gebouwd.

De Fire Basterds werden onder leiding van PL Henk Jan van Veen eerste in de categorie ’touwtje’. In de categorie ‘eenvoudige maaltijd’ wisten de Koeien onder leiding van PL Maarten Blankespoor er dankzij hun hike-flap met de eerste prijs vandoor te gaan. In de categorie ‘blikje water’ werden de beide patrouilles van de JPG tweede en derde. De creativiteitsprijs bleek zoals gebruikelijk niet bepaald voor de JPG weggelegd. Verder kregen drie vaandrigs een eervolle vermelding dankzij hun medewerking aan het bouwen van een grote tipi. Hierin konden alle deelnemers van het kamp warm en droog rond een groot kampvuur zitten. De tipi was nodig doordat het weer regelmatig wat te wensen over liet.

De foto’s van het Regio Scouts Weekend vind je hier.