Het zomerkamp van de verkenners komt er aan! Het thema en de locatie van het zomerkamp blijven voor de verkenners altijd zo lang mogelijk geheim. De leiding heeft op die manier alle mogelijkheden om in alle rust het kamp netjes voor te bereiden. Voor de trouwe bezoekers van deze website wil de leiding alvast een klein tipje oplichten van de cape rondom een paar zorgvuldig bewaarde geheimen.

Het onderstaande kroniek bereikte werd onlangs door een ridder aan ons overhandigd. Het is een verhaal dat van dorpeling tot dorpeling is overgebracht.

Captain C. vloog een beetje gespannen over de koren- en weidevelden. Her en der stonden wat schapen te grazen en waren houthakkers bezig om hun bos te ontginnen. Het gebied was volop in ontwikkeling: nieuwe steden en dorpen vlogen zowaar als duploblokjes uit de grond.

Captain C. was ondanks die ontwikkeling bezorgd. Nog nooit eerder werden er zoveel grondstoffen uit zijn geliefde natuur gebruikt voor het verbeteren van de leefomstandigheden van de mens. Op sommige stukken grond waren zelfs grote mijnen gebouwd om erts uit de grond te winnen. Op zonnige dagen zag hij op kleigronden dat mensen bakstenen aan het maken waren. De hutjes van stro maakten overal snel plaats voor grote stenen huizen.

Ook was Captain C. erg benieuwd waarom er bij sommige dorpen ridders werden getraind. Zou het iets te maken hebben met aanvallen van andere clans? Zouden het aanvallen van anderen buiten het gebied kunnen zijn?

Vliegend over het woud zag Captain C. een klein meisje lopen met een rieten mand in haar hand en een grote rode kap over haar hoofd. Captain C. vloog er voorbij. Zoiets komt wel vaker voor.

Dorpen werden steden en werden steeds uitgebreider. Al vliegend zat (dat kan dus niet hè) Captain C. te denken wat alles dat hij zag kon betekenen. Hij wist het nog niet helemaal en hoopte dat er binnenkort meer nieuws zou zijn.