14 oktober ‘overvliegen’

Morgen, zaterdag 14 oktober, vliegen de oudste jongens van de verschillende speltakken over naar een volgende speltak. “Overvliegen” is een echte scoutingtraditie wat bij haast elke scoutinggroep jaarlijks gebeurt, en dus ook bij de JPG. Bij scouting hebben we een divers spelaanbod en is dit verdeeld in leeftijdsgroepen: van 5 – 7 jaar ben je lid bij de Bevers, van 7-11 jaar bij de Welpen, 11-15 jaar bij de Verkenners en van 15-18 jaar bij de Rowans. De Rowans stromen uiteindelijk door naar de Stam (18+). Zodra je oud genoeg bent om naar een volgende speltak te gaan ‘vlieg je over.’ Dit gebeurt bij de Johannes Post Groep altijd in de herfst.

Drie weken geleden zijn er al vijf Rowans overgevlogen naar onze Stam, de Anthonie van Diemenstam. Morgen zijn de overige speltakken aan de beurt. Vier Bevers zullen overvliegen naar de Welpen en zes Welpen zullen overvliegen naar de Verkenners. Maar dit overvliegen gaat niet zomaar, je moet er wel iets voor doen. We maken er namelijk altijd een klein feestje van. Er wordt geklommen en geklauterd over een parcours van obstakels met touwen, palen, banden en netten. En als je aan het einde bent… dan heb je het gehaald!

Overvliegen naar een andere speltak is altijd erg speciaal. Daarom zijn de ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s van de overvliegers ook altijd van harte welkom om te komen kijken. Het overvliegen begint meteen na de opening om 14:00 uur. De groep wenst de overvliegers veel succes en veel plezier bij hun nieuwe speltak toe!