Vrijdag 14 maart om 20.00 begon het dan eindelijk, het Ouder-Zoonkamp! Ruim 30 ouders en welpen hadden zich opgegeven voor het kamp bij ons gebouw aan de Houtlaan. Nu konden ook de ouders zich laten uitdagen!

Boooeeee
Nadat iedereen zijn slaapplek gereed had gemaakt begonnen we met het eerste spel, het dierengeluidenspel. In het bos bevonden zich verschillende dieren, zoals de kalkoen, die de kinderen met hun ouders moesten zoeken. Wel moest men uitkijken voor de boeman die de ouders en kinderen continu op de hielen zat! Hierna was het tijd voor het spel ‘Welpen van de Raadsrots’. Na dit spel was het tijd voor de welpen om tandjes te poetsen en in hun slaapzak te kruipen en gingen de ouders naar het ‘stamhol’ om daar verder te gaan met het ouderprogramma, dat weer erg gezellig was.

Gebroken touw
De welpen hadden ontzettend veel zin in de zaterdag. Dit was vooral te merken omdat de meesten al voordat de wekker ging al wakker waren en stonden te popelen om uit hun slaapzak te mogen. Als ontbijt kregen de ouders en welpen scrambled eggs met bacon. Na een paar potjes ‘Beren’ en een variant op ‘levend stratego’ was het na de lunch tijd voor de ouders en kinderen om samen een hike te lopen, een soort route/speurtocht.  Deze ging deels over kampsheide waar de ouders en welpen bij een post moesten touwtrekken. Dit deden ze zo fanatiek dat het touw het uiteindelijk begaf. Na de hike konden de ouders en kinderen op het gebouw lekker uitrusten bij het kampvuur en broodjes bakken.

Hikebom
Voor het avondeten had de leiding iets heel leuks in petto. Dit mochten de ouders en kinderen namelijk zelf maken. Na een korte uitleg gingen de ouders en welpen primitief koken op het kampvuur. Gepofte aardappelen en rijst met wat groente en vlees stonden op het menu. Dit werd in folie gedaan met wat water en een klontje boter en dat legde men vervolgens in de hete as. Na een half uur had je dan een heerlijke ‘hikebom’ zoals dit gerecht ook wel wordt genoemd. Het toetje was banaan met gesmolten chocolade. Al met al kon het primitief koken een smakelijk succes genoemd worden. Na het opruimen en een potje blikspuit was het kamp helaas alweer afgelopen.

Het was een supergeslaagd Ouder-Zoonkamp!

Geschreven door Mitchell Oost, Hathi / Teamleider