Lieve verkenners, ouders en verzorgers,

Ook dit jaar zullen wij weer afreizen naar de Marnewaard om daar met medescouts uit heel het Noorden op het Noordelijk Pinkster Kamp (NPK) te gaan. Zoals de naam reeds doet vermoeden is dit kamp tijdens Pinksteren en zal duren van vrijdag 29 mei tot en met dinsdag 2 juni. Dit is natuurlijk HET moment om je vrienden van voorgaande jaren en/of bijvoorbeeld HIT en Poolkamp weer eens te zien en natuurlijk veel nieuwe vrienden maken!

De laatste dinsdag is in het verleden al eens in het geding geweest, gezien de schoolvakantie niet zo ver doorloopt. Je kunt vrij vragen van school hiervoor is een voorbeeld brief samengesteld door het NPK. Eventueel (hoewel wij dit echt niet aanraden) kun je op maandag na de bezoekersdag mee terug naar Assen.

Het centrale thema (China) draait om de strijd om de rijsttafelberg. Ons dorp (en 5 andere) wordt uit onze vallei gestuurd omdat er een stuwmeer aangelegd zal worden door het ministerie van Energie. Het ministerie van Herplaatsing heeft een ultieme en ideale plek aangewezen waar een dorpje terecht kan. Die plek is de Rijsttafelberg. Ons dorp zal zich moeten bewijzen op het gebied van cultuur, culinaire zaken, bouw en handel. Onze kans als JPG om ons beste beentje weer eens voor te zetten en te laten zien wat we waard zijn! We zullen als dorp een T-shirt krijgen. Daarom hebben wij van iedereen die meegaat de maat nodig.

Al met al word het weer eens een ontzetten tof kamp dat je niet wilt missen!

De verkennersleiding,

Voor vragen:

Vaandrig Vincent
Vaandrig Jeroen