Ommen, landgoed Eerde. De locatie van het zomerkamp van de Welpen en Verkenners. – De verkenners en welpen van de JPG hebben dit jaar besloten om samen op zomerkamp te gaan. Dit is ontzettend leuk want zo kun je bijvoorbeeld samen allerlei leuke spelletjes doen.

Terwijl mijn kleding nog hangt te drogen boven de verwarming typ ik met mijn klamme vingers deze nieuwsopdate over het zomerkamp. De oorzaak van die klamme ellende: regen. Tot en met de ouderdag op dinsdag hebben de wolken alleen nog maar opengestaan. Drukt dit de pret? Welnee, die indruk kreeg ik niet. De welpen- en verkennersleiding hebben overal op het kampterrein zeiltjes opgehangen om te kunnen schuilen tegen de regen. Bij de welpen staat er zelfs een heuze indianentipi met in het midden een lekker warm kampvuur.

Bij aankomst op het welpenterrein loop ik direct tegen een grote totempaal op. Het is duidelijk wat hier is neergestreken: een indianenkamp. Grote tooien verraden dat het kamp nog steeds in handen is van de indianen en dat de cowboys op afstand zijn. Hoe zal het aflopen…?

Op het verkennersterrein valt direct de grote scheidingslein op die dwars over het kampterrein loopt. Kamp Noord en kamp Zuid strijden tijdens het zomerkamp continu voor de plek in het beste kamp. Elke avond worden door de verkenners alle spulletjes netjes ingepakt en meegenomen naar de ‘eilandraad’. Op de eilandraad krijgen de verkenners te horen wat voor punten ze die dag hebben gekregen. Je zou maar in het slechte kamp komen…

De eerste foto’s van de verkenners staan online. Klik hier om de foto’s van het zomerkamp van de verkenners te bekijken.