Het logo van de Johannes Post Groep is al meer dan 30 jaar oud en  inmiddels aan verandering toe. Het is vierkant, statisch en misschien wel een beetje saai. En dat terwijl de Johannes Post Groep je al 85 jaar laat uitdagen!

Hoe vind jij dat het logo eruit moet zien?

Wij hebben jouw hulp nodig! Bedenk een logo die ons oude logo kan vervangen! Je mag het opschrijven, schetsen, verven, tekenen. Je mag ook de computer en paint gebruiken.

Denk bij je ontwerp na over wat de Johannes Post Groep wil uitstralen: De JPG is avontuurlijk, gaaf, uitdagend en vernieuwend. Je leert bij onze groep op een leuke manier samenwerken, nieuwe dingen ontdekken en vrienden maken. Die dingen willen we dan ook graag terug zien in het nieuwe logo.

En dan?

Uiteindelijk zullen we alle inzamelingen bekijken. Een grafisch vormgever zal vervolgens het ontwerp (of een deel ervan) maken tot een professioneel logo voor de groep. Zodat ook dat ontwerp weer 30 jaar mee kan gaan!

Vette prijs!

Bear Grylls SurvivalKit

Doe mee en maak kans op een Bear Grylls Survival Kit! De set bevat: waterdichte tas, Gerber mini-paraframe mes, fluitje voor noodgevallen, vuurmaker, waterproof lucifers, strikdraad, tondel (katoenen balletje) en survivalgidsje. Superhandig als je een tocht gaat lopen of kamperen.

Doe ook mee!

Doe je best en teken, schets of schilder een logo. Kun je niet zo goed tekenen? Je mag het ook omschrijven. Maak een foto of scan van je ontwerp en stuur het naar post@johannespostgroep.nl.

Lukt het niet digitaal? Je mag je inzending ook inleveren bij je leiding (vergeet niet je naam er op te zetten). Alle inzendingen moeten uiterlijk zaterdag 3 mei 2014 binnen zijn.

Wedstrijd uitslag

Het groepsbestuur zal samen met de grafisch ontwerper de prijs toekennen onder de inzenders. De prijs zullen we vervolgens feestelijk overhandigen bij de onthulling van een nieuw logo. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Een paar tips om je op weg te helpen:

  • Wil je meer weten over de groep? Kijk dan eens op onze website.
  • Inspiratie nodig? Kijk eens naar logo’s van andere (scouting)groepen. Wat vind je mooi en wat niet?
  • Weet je niet waar je moet beginnen? Begin gewoon een beetje te tekenen. Je zult merken dat er vanzelf wat op papier komt. Dat is makkelijker dan staren naar een leeg vel papier.
  • Behalve op je computer, kun je ook online tekenen. Je kunt dan je logo opslaan op je computer. Een website waarop dat kan is bijvoorbeeld http://www.onemotion.com/flash/sketch-paint/

Het aanpassen van het logo is een uitvloeisel van het project Groepsontwikkeling van Scouting Nederland. Dit project is vorig jaar gestart en heeft als basis onderzoeksresultaten uit een enquete verspreid onder leden en ouders van de groep. Een van de conclusies is het verbeteren van de zichtbaarheid en communicatie van de groep. Een nieuw logo hoort bij het vernieuwde communicatie plan.
>