Op zaterdag 10 juni om 14:00 organiseert de Lions Club uit Assen een badeendjesrace om geld in te zamelen voor het goede doel. Leden van de Johannes Post Groep zijn die dag ook aanwezig om te helpen. De opbrengst van deze race is bestemd voor stichting ‘het vergeten kind.’

Lions Club

De Lions Club uit Assen is onderdeel van Lions International, de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld. De Lions Club helpt goede doelen door onder andere acties en evenementen te organiseren om fondsen hiervoor te werven. In het kader van het weer bevaarbaar maken van het kanaal en de opening van de blauwe as organiseert de Lions Club een badeendjesrace in het kanaalgedeelte tussen de sluis en de Weiersbrug.

Stichting het vergeten kind

Het geld wat de Lions Club en sponsoren ophalen wordt gebruikt om de leefomgeving in kinderopvangtehuizen te verbeteren. Stichting het vergeten kind hanteert vier strategische pijlers om het welzijn van kinderen te verbeteren. 1) Verbeteren van leef-en speelomgeving. 2) Activatie van kinderen. 3) Kinderplezier buitenshuis. 4) Bewustmaking en voorlichting. Kinderen verdienen namelijk een fijne uitzicht op de toekomst en een eerlijke kans om te mee te doen in onze maatschappij. De actie is specifiek gericht op kinderen in Assen en omgeving.

Steun en maak kans op leuke prijzen!

Hoe kun je dit steunen? Door lootjes te kopen. Elke zaterdag worden er lootjes verkocht in warenhuis Vanderveen (bij de roltrap aan de kant van de marktstraat). U heeft al een lot (eendje) voor 2 euro. De lotnummers corresponderen met de nummers op de eendjes. Je steunt hiermee niet alleen het goede doel, je maakt ook nog eens kans op één van de vele mooie prijzen!