Traditiegetrouw sloten alle speltakken gezamenlijk het seizoen af. Dit gebeurde afgelopen vrijdagavond, 14 juli. De volgende dag is het gebouw door de leiding, ouders en andere vrijwilligers grondig schoongemaakt zodat we na de zomer op 9 september weer in een fris gebouw kunnen beginnen met het nieuwe seizoen.

Laatste opkomst en schoonmaakdag

Tijdens de laatste opkomst zouden alle speltakken, onder leiding van de Rowans, in het bos ‘boskwartet’ spelen. Met goede moed trokken de Bevers, Welpen en Verkenners het bos in. Doel van het spel is om kwartetten te vormen met verschillende voorwerpen. Zoals een band, krukje, stuk touw, jerrycan enzovoort. Deze lagen verspreid over verschillende bosvakken bij verschillende teams. Vervolgens moet je met jouw team de voorwerpen bij de andere teams veroveren en naar je eigen bosvak brengen. Uiteindelijk wint het team met de meeste kwartetten.

Helaas gooide het weer halverwege roet in het eten tijdens de laatste opkomst. Het begon hard te regenen en daardoor moesten we stoppen met het spel voordat er een winnaar uit de bus was gekomen. Alle leden hebben vervolgens, onder het genot van een haardvuur en een kopje warme chocolademelk, nog even hun zangkunsten laten horen onder begeleiding van Jaap en zijn gitaar. Daarmee was het alsnog een erg geslaagde laatste opkomst van het seizoen.

De volgende dag stonden leiding, bestuur, ouders en andere vrijwilligers om 10:00 bij het gebouw voor de jaarlijkse grote schoonmaak. Na het drinken van een kopje koffie ging men hard aan de slag om het gebouw grondig schoon te maken voor het nieuwe seizoen, wat uiteindelijk ook gelukt is. De Johannes Post Groep wil iedereen die mee heeft geholpen die dag hartstikke bedanken voor hun hulp!

De groep wil verder alle leden bedanken voor hun enthousiasme gedurende het afgelopen jaar. Komende zaterdag gaan de speltakken nog op zomerkamp en daarna duurt het tot 9 september voordat er weer opkomst is. De Welpen en Verkenners gaan op zomerkamp in Ommen terwijl de Rowans afreizen naar Tsjechië.

De groep wil iedereen alvast veel plezier op zomerkamp en een fijne zomervakantie toewensen!