Jaarlijks doet de Johannes Post Groep Assen een actie om extra inkomsten te genereren. We doen dit omdat we de contributie voor onze leden zo laag mogelijk willen houden. Daarnaast hebben we ook spaardoelen. Zo sparen we bijvoorbeeld voor nieuwe tenten, zodat we nog lang op kamp kunnen gaan.

Scouting Loterij

We hadden gepland om dit jaar, net als de afgelopen jaren, WC-papier te gaan verkopen. Vanwege de coronamaatregelen bleek dit niet haalbaar. We hebben als alternatief gekozen voor de Scouting Loterij.

De Nationale Scoutingloterij vindt jaarlijks plaats. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar de Scoutinggroepen, Scouting Nederland en het Scouting Nederland Fonds. Met de opbrengst kunnen Scoutinggroepen bijvoorbeeld het onderhoud van hun clubhuis betalen. De loten kosten €2,50 waarvan €1,50 naar de JPG toe gaat. De JPG gebruikt dit geld voor de aanschaf van nieuwe tenten voor onze kampen.

Tijdens de zomervakantie verkopen onze leden de loten. Alle speltakken doen mee. Uiterlijk de 2e opkomst na de zomervakantie leveren de leden de registratielijsten weer in. Voor het lid dat de meeste loten verkoopt hebben we een mooie prijs!

Kans op mooie prijzen!

Het prijzenpakket bestaat in 2020 uit:

Hoofdprijs: Fiat Panda
1e prijs: Philips flat TV t.w.v. € 1.999,-
2e prijs: Philips flat TV t.w.v. € 1.349,-
3e prijs: Philips flat TV t.w.v. € 999,-
4e/5e/6e prijs: Philips LCD TV t.w.v. € 399,-
Laatste 5 cijfers: Philips LCD TV t.w.v. € 299,-
Laatste 5 cijfers: GPS Garmin Etrex 20x t.w.v. € 199,-
Laatste 5 cijfers: GPS Garmin Etrex 10 t.w.v. € 119,-
Laatste 4 cijfers: Maglite AA LED Multimode t.w.v. € 49,95
Laatste 4 cijfers: Victorinox Swiss-Zakmes Army t.w.v. € 23,95
Laatste 4 cijfers: Parker Pennenset t.w.v. € 21,95
Laatste 3 cijfers: ScoutProof ledlamp t.w.v. € 14,95
Laatste 3 cijfers: Travel Action Bag t.w.v. € 9,95
Laatste 3 cijfers: Zakmes Hike t.w.v. € 6,95

Info voor de leden:

  • Tijdens de laatste opkomst worden de loten uitgedeeld. Voor elk lid is er een enveloppe met een 2 lotenboekjes en een brief met informatie en een registratielijst.
  • Om de financiën praktisch en coronaproof te houden is er voor gekozen dat we als groep geen contant geld gaan innen. Op basis van het aantal retour gebrachte loten door het jeugdlid doet onze penningmeester een incasso bij de ouders. De ouders en leden worden gestimuleerd om zo veel mogelijk gebruik te maken van Tikkie e.d. om de financiën te regelen.
  • Zijn je loten op en wil je nog meer verkopen? Mail naar penningmeester@johannespostgroep.nl. Download het registratieformulier hier.

Wil je meer informatie over de loterij? Lees dan verder op de website van Scouting Nederland.