Gewapend met 25 kg brooddeeg, 3 banken, 3 vuurtonnen, 2 colemans gevuld met ranja en genoeg hout om “De Triade” uit te roken gingen Bagheera en Akela op pad naar het Ceresplein.

Daar aangekomen werden ze ontvangen door een vriendelijke stadswacht en respectievelijk Sahi, Jacala, Vincent en Baloe.
Tegen een uur of tien gingen de vuurtjes branden en niet veel later draaiden ze op volle toeren. De broodjes gingen letterlijk warm over de toonbank! Het ene broodje werd vakkundig door onze “broodmanagers” om de stokken bamboe heengedraaid en vervolgens aan zijn lot overgelaten in de handen van een kind. Terwijl het andere broodje meer zwart dan bruin werd in het gehele proces.

Hierboven zien we een foto waar vooral Akela en Dirk erg serieus bezig zijn met het bakken van hun brood. Aangeboren talent, of met scouting meegekregen?
Naast een onzettende leuke dag, was het doel van deze actie leden werven. Of we daadwerkelijk nieuwe leden mogen verwelkomen is nog even de vraag, maar er was genoeg interesse van het publiek. Tegen een uur of vier s’middags zat de dag wat betreft broodbakken er weer op en liep het plein langzamerhand weer leeg. Moe en voldaan keerden de Welpen, leiding en het overige publiek weer naar huis. Nog meer nagenieten kan, bekijk de foto’s hier.