Kom kijken tijdens de open dag van Scouting Johannes Post Groep Assen!

Scoutinggroep Johannes Post Groep uit Assen houdt open dag op zaterdag 17 november 2012. Op deze dag kun je van 14:00u tot 17:00u goed zien en beleven wat scouting inhoud en wat je daar kunt doen. De open dag wordt gehouden in het scoutinggebouw aan Houtlaan in Assen. De open dag is speciaal voor jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar.

Scouting is allang niet meer wat het is geweest: nette oude dames over de straat helpen, koekjes verkopen aan de deur en heitje voor een karweitje behoren tot het verleden. Houd je van avontuur, toffe buiten spellen en kamperen? Scouting is echt iets voor jou! Op kamp gaan is de normaalste zaak van de wereld bij scouting. Hele weekeindes (of zelfs een hele week) van huis, slapen in tenten en zelf koken maken elk kamp tot een unieke ervaring. Scouting is bovendien een makkelijke en leuke manier om nieuwe contacten te leggen, je energie kwijt te kunnen en bovenal plezier te maken!

Bij de JPG (afkorting voor Johannes Post Groep) aan de Houtlaan hebben we drie leeftijdsgroepen. Deze worden ‘speltakken’ genoemd. Van 7 tot 11 jaar (de Welpen), van 11 tot 15 jaar (de Verkenners) en van 15 tot 18 jaar (de Rowans). Al deze “speltakken” worden geleid door gedreven, jonge leiding. De JPG is in 1929 begonnen als een christelijke vereniging voor padvinders. Net als vroeger, kunnen alleen jongens lid worden van de groep.

Tijdens de open dag laten we zien wat we wekelijks doen bij scouting. Je kunt meedoen aan alle leuke spelletje en activiteiten die worden georganiseerd. Ondertussen voor ouders en familieleden mogelijk om alles te weten te komen over de Johannes Post Groep en Scouting Nederland.

We hopen jou op zaterdag 17 november vanaf 14:00 uur te zien aan de Houtlaan 107 in Assen! Je vindt het scoutinggebouw achteraan in de Houtlaan. Lees voor meer informatie verder op deze website. Op de website vind je onder andere leuke foto’s en verhalen.

Wil je een andere keer komen kijken? Geen probleem! Kijk hier voor meer informatie.