“Is dit nu zomer?” “Nee!”, was het overduidelijke antwoord van het kader. Het laatste weekend voor de officiele start van de zomer was regenachtig. Voor het kader was dit geen probleem. “Het kaderkamp was een prachtig kamp”.

Op vrijdagavond heeft het kader alles geleerd over GPS zodat deze technieken zaterdagavond ingezet konden worden in het Fochteloërveen. De uitleg bleek goed: de verkenners legden de tocht naar mening van de leiding eigenlijk zelfs net iets te snel af.

De zaterdagmiddag van het kamp was traditioneel bestemd voor een programma waarbij de leiding de figuurlijke pet opzet van de patrouille ‘Gnoes’. Kader en leiding wisselen dan van functie. Het kader als leiding is wel even wennen, maar vooral leuk. Veel suiker in de thee, volop ouwehoeren en alleen maar ‘leuke dingen doen’. Kan het elke zaterdag niet zo?

Na  de opkomst vertrok het kader naar Smilde. In een geheimzinnig duister bos tussen de graan-, tarwe-, rogge- en gerstvelden nabij het Fochteloërveen werd vlug een bivak uit de grond gestampt. Chili con carne bleek weer eens het perfecte eten te zijn voor een bivak en snel waren we klaar voor een tocht van Veenhuizen naar de bivak. De GPS tocht werd zoals hierboven verteld snel en efficiënt gelopen en maakte daardoor ruimte vrij voor gezelligheid aan het kampvuur.

Het kader bestaat uit alle Patrouille Leiders (PL’s) en Assistent Patrouille Leiders (APL’s) van de Johannes Post Groep. Klik hier om de foto’s van het kaderkamp te bekijken.