JPG inzet voor stichting ALSHet was zaterdag  1 juni dat wij met alle leiding, rowans en de truck Maxima naar Peelo reden. De avond ervoor hadden we palen, touwen, borden, pionnen, vuurbak, brandhout en dergelijke ingeladen. Genoeg meuk om ons een hele dag te vermaken bij de markt van Animo voor ALS. De welpen en verkenners waren uiteraard welkom om een kijkje te nemen. De rowans zijn de gehele dag aanwezig geweest en hebben goed werk geleverd met o.a. het opbouwen van de kraampjes en het “bewaken” van het springkussen. Het was droog en de sfeer zat er goed in. Toen de opbouw klaar was zijn we gaan shoppen en kwamen de winkel uit lopen met bloem, gist en zout. Juist, broodjes bakken!

Het was niet aan te slepen, wat een kinderen! Toch nog even Marc Komen gebeld of hij wat extra brandhout mee wilde nemen vanaf het gebouw, want dat raakte al aardig op. Met enthousiaste kids en ouders hebben we een praatje gemaakt. “Helaas” was zo’n 80% van het vrouwelijk geslacht, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ons als groep daar goed neer gezet en het zag er allemaal spectaculair uit. Naast het broodjes bakken, konden ze ook over een touwbrug lopen of even chillen in de familieschommel. Ondertussen waren er een aantal welpen en verkenners gearriveerd en die hebben zich ook zeker vermaakt. Ik wil hierbij voornamelijk Justin de Visser even noemen, aangezien hij zo dapper was en vol enthousiasme het mascotte pak van de brandweer aantrok. Echt zijn ding! Hij heeft hier de hele middag in rondgelopen en zowel de brandweermannen- en vrouwen, de kids en zichzelf blij gemaakt.

FamilieschommelDe tijd vloog om en al gauw was het rond half 4. Bij dit tijdstip stond op het schema dat we de kraampjes weer zouden afbreken, en zo gezegd, zo gedaan, met hulp van rowans waren die zo plat. Vervolgens hebben we de laatste kindertjes moeten weg jagen en zijn zelf begonnen aan de afbraak. Eenmaal weer aangekomen bij het gebouw stond ons alleen nog de klus te wachten om de truck uit te laden. Met een goed en geslaagd gevoel, en onder het genot van een “sapje”, hebben wij hiermee de dag afgesloten.

Avelien (verkennersleiding)