Een prachtige lentezon heeft iedereen prettig vergezeld in dit uitdagende scoutingweekend. Zo gingen ouders aan de klus met fietsenrekken, zijn de welpen meesters in het smokkelen van hagelslag, hebben de verkenners een nieuwe sport ontwikkeld en vulden de rowans de maag met epische pizza. Leiding en stam hebben zich voorbereid op NPK tijdens de Koempoelan in Veendam en zondag was de PAGRally!

Ouder klusdag: Nieuwe fietsenrekken

Om 10:00 uur stonden de eerste ouders al klaar om mee te helpen op de eerste Ouder Klusdag. Met flink enthousiasme is er hard geklust aan nieuwe fietsenrekken voor de groep. De huidige fietsenrekken voldeden niet meer, maar op deze manier kunnen alle leden makkelijk en snel de fiets kwijt. Prachtig resultaat toch? Ouders hartelijk bedankt voor de inzet! Atze heeft ondertussen de materiaalcontainer voorzien van een vers laagje Derbigum. Nu kunnen we hier makkelijk kampkisten in opslaan. Bedankt Atze en Jan-Roel voor de organisatie!

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de groep? Stuur een berichtje naar de groep.  De JPG organiseert minimaal twee keer per jaar een klusdag voor ouders/verzorgers.

Welpen: Gambiaanse hagelslag smokkelen

De welpen hebben eerst een bolletje pijltje route gelopen. Aan het einde van de route had de leiding een verassing verstopt in het bos die ze moesten zoeken. Deze verassing bleek Aletta te zijn die terug is uit Gambia! Welpen hartstikke blij, Akela is weer terug!

Daarna hebben is de groep opgesplitst in 2 teams: smokkelaars en douane. De smokkelaars moesten rijst en hagelslag van ‘Nederland’ naar ‘Gambia’ smokkelen en de douaniers moest ze te pakken zien te krijgen. Na een kopje lekkere thee te hebben gedronken werden de rollen omgedraaid. Wat een smokkel en douane experts zijn de welpen geworden!

Tot en met 20 april kunnen de welpen zich opgeven voor NPK. Het wordt een supertof kamp dus de leiding hoopt dat er zo veel mogelijk welpen mee gaan. Je kunt je opgeven via ScoutsOnline. Ga ook mee en laat je uitdagen!

Verkenners: Midgetklootschietengolf

Hoog tijd voor een nieuwe sport. Drentsche traditie gecombineerd met een vleugje topsport. Het was dan ook de uitdaging voor de verkenners om zo min mogelijk slagen van gebouw naar kampsheide te komen. Een razend spannende competitie. Onderweg moesten de verkenners het 

aantal slagen strepen, en de patrouille met de minste streepjes had gewonnen! De leiding zelf deed natuurlijk ook mee. Het werd een mooie 3e plek, van de 4. Leiding Floriaan moest onderweg nog wel even zwemmen om de tennisbal uit deurzerdiep te vissen (brrrr).

Rowans: Epic Meal Time Pizza

Geïnspireerd door de online  hype Epic Meal Time, begonnen de rowans te bouwen aan een mega pizza. Volgens mij zeggen de foto’s genoeg. Grote stukken pizza klaar om verorbert te worden. Mnom Mnom Mnom!

Stam: Voorbereiden op HIT Dwingeloo 

De Anthonie van Diemenstam is zich aan het voorbereiden voor de HIT Dwingeloo. De HIT is staat voor Hikes, Interessekampen en Trapperskampen en wordt op meerdere plekken in Nederland gehouden. Scouts geven zich per koppel of groepje op en mogen zelf kiezen wat ze gaan doen tijdens Pasen.
In Dwingeloo zal de stam zich samen met De Chauken inzetten voor vervoer van materiaal en opbouwen van posten. Zo maken we kabelbanen, wateroversteken, vlotten, trappersbanen. Zodat de kinderen hier met veel plezier overheen kunnen klauteren. Last minute reperaties aan onze old-timer vrachtwagen Maxima moeten zorgen voor een soepel ritje komend paasweekeinde.

Koempoelan

Dit weekend was het tijd voor de voorjaarskoempoelan. Een bijeenkomst voor alle leiding en kaderleden ter voorbereiding op het Noordelijk Pinksterkamp. Er wordt dan overlegd over thema, afspraken gemaakt over taakverdeling, financien, spellen enz. Iedereen heeft er erg veel zin in. Op onze website kon je dit weekend al lezen welke thema’s er zijn.

PAG Rally

Op zondag organiseerde de PAG (Post Anthoniaans Genootschap) voor de elfde keer een rally met klassieke auto’s. Bij de PAG zitten veel oud leden van de Johannes Post Groep. Naast het organiseren van een prachtige rally, wordt er ook geld ingezameld. Dit geld wordt gebruikt ter ondersteuning van projecten van scoutinggroepen in de regio. Zo heeft de JPG al eens nieuwe tenten kunnen aanschaffen door middel van een financiele bijdrage van de PAG. Een verslagje van de dag volgt later op de website.

PAGRALLY2013_06

Logowedstrijd: doe jij ook mee?

De logowedstrijd is in volle gang! Er zijn al mooie ontwerpen binnen gekomen? Doe jij ook mee? Van de leiding hebben alle jeugdleden een handig schetspapier gekregen om een nieuw logo op te maken. Niet gekregen? Download em dan van de website. Je kunt nog meedoen tot 02 mei 2014.

Geschreven door: Niels Goedvolk en met bijdragen van Avelien, Mitchell en Stefan.