Ron Breukelman, oud lid van de Johannes Post Groep, vond bij het opruimen van de spullen deze prachtige oude foto. “Ik heb em gemaakt met een zelfontspanner… zeg maar een beetje de selfie van nu”. Waar de foto nou precies genomen is, is nog niet duidelijk: “Mogelijk bij Loon of Rolde, maar gezien de bomen op de achtergrond is Rolde eigenlijk uitgesloten”, zegt Ron op facebook.  “In die jaren zijn we ook op (herfst?) kamp geweest in Emmen. We hebben toen overnacht in de blokhut van de Hunnen. Het zou ook daar dus geweest kunnen zijn”.

Met behulp van Peter Schoonewille komen in ieder geval de namen van de mensen op de foto naar boven. Van links naar rechts: Maarten Hoeijenbos, Jan Westhoeve, xx, Leendert Hoeijenbos, xx, Paul René, Mulder, Ron Breukelman, Peter Schoonewille, …..Schuur, Gert Wielink, xx, Henk looper, Gert Heeres.

De foto laat in ieder geval zien dat het spel Scouting door de jaren dan wel mag zijn veranderd, de basis blijft hetzelfde: samen buiten, met ruimte voor uitdaging, ontspanning en avontuur!

Johannes Post Groep 85 jaar!

De JPG bestaat in 2014 85 jaar! Het hele jaar zullen we dan ook regelmatig terugblikken in de grote hoeveelheid archiefstukken die onze groep rijk is. Dit jaar wordt het jubileum feestelijk gevierd met een gezamenlijk zomerkamp, hierover volgt te zijner tijd meer informatie.