‘Aan al het moois komt een eind’ wordt weleens gezegd. Zo ook aan het scoutingseizoen 2016/2017. De Johannes Post Groep en zijn leden hebben het erg leuk gehad afgelopen jaar. Afgelopen weekend was het helaas alweer tijd voor de laatste opkomst van het seizoen. Deze werd traditiegetrouw met alle speltakken op vrijdagavond gehouden. Verder bedanken we alle vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen jaar en nemen we afscheid van vrijwilligers die stoppen met hun functie.

Afscheid leiding

Bijna ieder jaar zijn er leiding die in een nieuw seizoen niet meer terugkeren in het team. Soms omdat ze elders een uitdaging hebben gevonden binnen de groep of omdat het tijd is voor andere werkzaamheden. Ook dit jaar neemt de groep (helaas) afscheid van twee vrijwilligers die na de zomer niet meer terugkeren als leiding van een speltak.

De groep heeft onder andere afscheid genomen van Mark Luitjes, beter bekend als Bagheera, en Anne-Sofie Aling. Mark heeft de afgelopen vier jaar leiding gegeven bij de Welpen. Anne-Sofie werd ruim twee jaar geleden beverleiding toen de JPG de nieuwe Beverspeltak opstartte. Als bedankje hebben ze wat lekkers en een Zwitsers zakmes met de naam van de groep gekregen.

Verder heeft de groep ook afscheid genomen van Laurens Velthuizen. Laurens heeft meer dan vijf jaar leiding gegeven aan de Welpen en voornamelijk aan de Verkenners. Als je vijf jaar of langer een functie hebt bekleed krijg je een JPG bord als aandenken. Ondanks dat het alweer een poosje geleden is dat Laurens is gestopt, was het nog niet gelukt om hem eerder persoonlijk te bedanken voor zijn inzet als leiding.

Wij kijken terug op een fijne samenwerking en waarderen de inzet en toewijding die ze de afgelopen jaren hebben getoond voor onze groep. Wij hopen ze nog regelmatig aan de Houtlaan te treffen, al dan niet in een functie voor onze groep! Traditiegetrouw zijn verder alle vrijwilligers van het afgelopen seizoen bedankt door middel van een gezellige barbecue. De groep is iedereen die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de JPG ontzettend dankbaar!