De afgelopen weken is er hard gewerkt om klaar te zijn voor het mooiste kamp van het jaar: het Noordelijk Pinksterkamp (NPK). Ook dit jaar weer gehouden in de Marnerwaard in Groningen. Scouting groepen uit heel Noord Nederland komen hier heen om samen een te gek pinkster weekend te beleven. Het is het grootste jaarlijks terugkerende scouting evenement van Europa. Er komen wel 5.000 scouts! Ook de JPG doet weer mee. De welpen, verkenners en rowans hebben de spullen alvast ingepakt en vertrekken morgenmiddag. De bevers blijven dit jaar nog even thuis.

Maxima is er ook
De 18+ groep Anthonie van Diemenstam is al vanaf woensdagmiddag aanwezig. Zij helpen bij de opbouw van het kamp met vrachtwagen, genaamd Maxima. Ze vervoeren palen, tenten, materiaal en helpen met het opzetten van het kamp. Ook andere stammen helpen mee, zo zijn ook de Fraeylema uit Slochteren en Chauken uit Groningen weer present.

 

Bezoekers
Op maandagmiddag is er traditioneel bezoekmiddag en kunnen ouders / verzorgers, vrienden en familie een kijkje komen nemen in het “grootste tijdelijke dorp van de gemeente de Marne. Meer info op de website van NPK.

Weer Lauwersoog Pinksteren 2015

Zonnig weer maar fris
Het wordt gelukkig mooi weer. Er is geen tot heel weinig regen verwacht. Dat is het aller belangrijkste. Wel zijn de temperaturen laag, rond de 15 graden. Zorg er dus voor dat je een dikke trui hebt ingepakt!

Alle jeugdleden, leiding, kampstaf en bezoekers heel veel plezier toegewenst! Volg ons op facebook voor updates vanaf het kampterrein.