Morgenmiddag omstreeks deze tijd zijn de installaties van de nieuwe welpen en verkenners. Een spannende, maar heugelijke gebeurtenis waarbij ook de ouders/verzorgers en familie aanwezig zullen zijn.

Voor de welpen misschien wel extra spannend, want zij mogen zich na zaterdag officieel JPG-er noemen! Zenuwachtig? Dat is niet nodig hoor, want iedereen heeft dit meegemaakt en de belofte mag je nazeggen. Deze dag worden ook een aantal leiding geïnstalleerd dus zij geven het goede voorbeeld. Wil je toch nog even de belofte doornemen, dan staan de beloften onderaan de pagina.

Hieronder een aantal plaatjes van eerdere installaties, weet jij wie het zijn?

Voor de Rowans (RA521) zijn er geen installaties zaterdag, maar zij laten zich graag uitdagen tijdens een spectaculaire vuuropkomst! Gaan ze met één lucifer een vuurtje maken? Koken op houtvuur? Touwtjes doorbranden? Spuurspuwen? Of op een primitieve manier vuur maken?

Welpenbelofte

Ik beloof mijn best te doen met de hulp van God,
een goede Welp te zijn,

iedereen te helpen waar ik kan
en me te houden aan de Welpenwet.

Jullie kunnen op me rekenen.

Verkennersbelofte

Ik beloof mijn best te doen met de hulp van God,
een goed Verkenner te zijn,

bewust het goede te zoeken en te bevorderen,
iedereen te helpen waar ik kan
en me te houden aan de Verkennerswet.

Jullie kunnen op me rekenen.

Leidingbelofte

Ik beloof mijn best te doen met de hulp van God,
voor jullie een goede leider/leidster te zijn
en jullie te helpen een goede Welp/Verkenner te zijn.
Ik beloof ook bewust het goede te zoeken en te bevorderen.
Ik wil dit doen samen met de andere leiding van de Johannes Postgroep.
Jullie kunnen op me rekenen.