Op zaterdag 6 december bracht niemand minder dan de heuse Sinterklaas een bezoek aan de welpen, verkenners en een aantal Rowans van de JPG. Naast Sinterklaas was er ook een Piet, die de eervolle taak had de grote zakken met kadootjes en snoepgoed mee te zeulen.

In de eerste plaats bracht de goedheiligman een bezoek aan de welpen, die de oude makker en Piet met een luid groots gezang wisten te onthalen. De Sint had voor ieder braaf kind en de leiding een gedicht en een kadootje.

Na de welpen waren ontkwamen ook de verkenners niet aan de visite van Kapoentje. De verkenners hadden voor de gelegenheid een speciale grote sinterklaas-stoel gebouwd, waar eerst Piet een kwaliteitscontrole op moest uitvoeren. Op zijn schimmel had de kindervriend last gekregen van wiebelende voeten, op de grote stoel konden deze even lekker luchten. De Pietenbaas kent ieder kind er goed en had voor elk kind een bijzonder gedicht en een leuk kado!

De Rowans gedragen zich al wat ouder en zijn een beetje vergeetachtig. De meesten van hen waren niet in het gebouw toen de grote kindervriend ook hen een bezoekje wilde brengen. In een een of andere hoek wist Piet toch nog een aantal grapjurken te vinden. Gelukkig konden zij de Sint nog vertellen over de wilde avonturen van de kwajongens.

Onder een luid ‘Daag Sinterklaasje’ vertrok de Sint, zelf nu ook een aantal pakjes rijker, weer terug naar Spanje.

En de stam? In een onderonsje wist de Sint te vertellen dat hij alleen brave kinderen een bezoek brengt. Stouterikken moeten in de zak mee terug naar Spanje en er bleek geen zak groot genoeg voor de hele stam.

Tot volgend jaar Sinterklaas!