Het is nog winter en je kunt je het bijna niet voorstellen, maar over een paar maanden is het weer lekker weer om te kamperen! Tijdens het paasweekend wordt door scouting de HIT georganiseerd. Veel leden van de JPG gaan dan op kamp in Dwingeloo. Op 27 januari 2019 10:00 uur start de inschrijving.

Voor elke leeftijdscategorie en interesse gebieden worden kampen georganiseerd. Zo is er voor ieder wat wils. Van welp tot en met explorer (rowans). Met een tweetal of met een grotere groep. Je kunt bijvoorbeeld lekker gaan koken op Kokkamp, primitief kamperen, hiken en nog veel meer!

Naar welke HIT ga je dan? Er is veel keuze, maar gelukkig helpt de website van de HIT je met handige icoontjes op weg. Daarnaast kun je altijd de leiding om advies vragen.

De meeste leiding gaat ook op HIT. Dat doen ze in Dwingeloo (dit is ook de locatie die het meest dichtbij is vanaf Assen). Bij de HIT doet de leiding dat niet om leiding geven, maar om te helpen met de opbouw, de afbraak en het materiaal. Enthousiaste leiding van allerlei andere groepen is dat weekend even ‘jouw leiding’.

De informatie over de verschillende hikes vind je op de onderstaande website van de HIT. Hier kun je je ook aanmelden voor de HIT. Tip: doe de inschrijving op tijd. Voor de meeste onderdelen geldt vol=vol!

Informatie over de kampen in Dwingeloo: https://hit.scouting.nl/dwingeloo
Algemene informatie over de HIT in Dwingeloo: https://hit.scouting.nl/dwingeloo
Algemene informatie (ook de andere HIT plaatsen): https://hit.scouting.nl/

HIT is de afkorting van Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities.

Hikes
Hikes zijn (zwerf)tochten, waarbij er gedurende een heel weekend een route wordt afgelegd. Vaak gebeurt dit te voet, maar andere middelen zijn ook mogelijk, zoals per fiets, kano, paard, lelievlet of auto, of een combinatie van middelen. De route is vooraf uitgezet, en met behulp van verschillende ‘routetechnieken’ wordt de route gevolgd. Deze technieken kunnen eenvoudig zijn, zoals kaartlezen of een GPS-ontvanger gebruiken, of aanmerkelijk ingewikkelder. Posten onderweg zorgen voor afwisseling, en doorgaans wordt elke nacht op een andere locatie doorgebracht.

Interessekampen
Interessekampen zijn weekends die op één plek plaatsvinden, en draaien om één bepaald onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld een scoutingtechniek zijn, zoals het leren van vuur stoken, survivallen, EHBO of koken. Ook kan het om een bepaald interessegebied draaien, zoals theater, nieuws & media of paardrijden. Kampen waarbij het draait om een spannend themaverhaal zijn ook mogelijk.

Trappersexpedities
Trappersexpedities zijn primitieve hikes.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/HIT_(scouting)